Game of Thrones dizisinin sekizinci ve final sezonu başladı, olayları altı bölüm içerisinde bir sona bağlaması gereken yapım ekibi, yıllardır beklenen büyük savaşları birer birer ekrana taşımaya başladı.

Sezonun üçüncü bölümü ise genel olarak karanlık çekilmesi ve Winterfell savunmasının uyguladığı saçma sapan taktikler ile hatırlanıyor. Sonuçta savaş kazanıldı kazanılmasına ama hiç de beklendiği gibi bir savaş olmadı.

Bölüm yayınlandıktan sonra Total War oyuncuları bir Reddit başlığında stratejileri tartıştılar. Özellikle bölümdeki Ortaçağ savaş taktiklerinin yanlış kullanımları oyuncuları oldukça şaşırttı. YouTuber’lik yapan bazı Total War: Warhammer 2 (ki Warhammer evreninde tamamen ölülerden oluşan ordu da var) oyununda savaşı yeniden canlandırdılar. Bu oyuncuların stratejileri de gösterdi ki Battle of Winterfell’de kullanılan taktikler gerçekten aptalca.

Oyuncular ve stratejistler için savaştaki sorunlar savaşın kendisinden önce başlamıştı. Melissandre Dothaki’lerin kılıçlarını alevlendirdiğinde başlayan süvari hücumu tam olarak aptallıktı. Karşılarında gece karanlığında gizlenen, korku hissetmeyen ve çok büyük bir güruh oluşturan ölüler ordusuna karşı yanlış bir hamleydi. Oyuncular da yaptıkları yorumlarda bu durumdan bahsettiler.

Ayrıca kuşatma silahlarının pozisyonları ve savunma için açılan ateşli gediklerin hatalı yerleşimleri de stratejik olarak hatalıydı ve oyuncular bu durumu da belirttiler.

Night King’in stratejileri de hatasız değildi. İlk hatası, bu kadar büyük orduya rağmen kaleye tek bir noktadan saldırması oldu. Kanatlardan kuşatma yapmaması ve ölüleri kaldırmak için beklemesi de ayrı eleştirilen noktalar oldu.

Game of Thrones dizisinin sonunda tahta kim geçecek bilinmez ama kim geçerse geçsin daha iyi generaller seçmeleri gerekecek, aksi takdirde Demir Taht çok uzun süre dolu kalacak gibi görünmüyor.