Mart ayında yayına başlaması planlanan TRT Dijital, birçok dizi ve filmi bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Şubat ayında büyük bir lansmanla duyurusu ve logosu tanıtılacak olan platformun Mart ayında yayın hayatına başlaması bekleniyor. Platformda yayınlanacak yeni bir dizi ise açıklandı. Biltmore Oteli Cinayeti, TRT Dijital’de yayınlanacak.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Heybe Film imzasıyla yayınlanacak olan dizi, başta 6 bölüm olarak düşünülmüş daha sonrasında 8 bölüme çıkarılmıştı. Şevki Es’in yönettiği döküdrama türündeki dizinin çekimleri Antalya’da devam ediyor.

Dizinin kadrosunda kimler yer alıyor ve konusu ne?

Teoman Kumbaracıbaşı, Caner Kurtaran, Burak Sevinç, Gaye Gürsel, Oya Unustası, Kaan Turgut gibi isimleri oyuncu kadrosunda bir araya getiren dizi, Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir suikastini anlatacak. Döküdrama türündeki dizi, 27 Ocak 1973’de Biltmore Otelinde kendisini İranlı iş adamı olarak tanıtan Yanıkyan’ın gerçekleştirdiği, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir suikastinin iç yüzünü öncesini ve sonrasını anlatacak. Dizide, olayın gerçek şahitleri ve drama bir arada ilerleyecek. 

X Herkes İçin Ücretli Mi Olacak? X Herkes İçin Ücretli Mi Olacak?