Elazığsporlu taraftarların, Kelkit Hürriyetspor deplasmanında yaşadığı olaya ilişkin açıklamalar hız kesmeden devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarında Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına telefon ile katıldı.

Kelkitspor ve Elazığspor arasında oynanan müsabakanın ardından çıkan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Küçük, Elazığ’ın vatanperver bir millet olduğunu bildiğinin altını çizdi.

KÜÇÜK: BİZ ELAZIĞLILARI SEVİYORUZ

Fırat Üniversitesi’nden Anlamlı Program Fırat Üniversitesi’nden Anlamlı Program

Milletvekili Küçük yaptığı açıklamada, “Yani bizim için Kelkit, Gümüşhane neyse Elazığ’da odur. Biz aynı kültürün insanlarıyız. Aynı değerleri insanlarıyız. Yani burada bölücülere fırsat vermememiz lazım. Elazığ gerçekten milli ve manevi değerlerin kalesi. Biz Elazığlıları seviyoruz, gerçekten seviyoruz. Kültürümüz her şeyimizi birbirine çok yakın. Örtüşen bir kültürün çocuklarıyız. Yani bir şehre bir beldeye asla topyekun böyle bölücü slogan atılmasına müsaade etmeyiz. Ben Elazığ'daki hemşehrilerimize özellikle kanaat önderlerinden diyeceğim bunu titizlikle incelesinler. Biz de inceleyeceğiz takip edeceğiz ve mutlaka da bu fitnenin bu dedikodunun kaynağı kimse oraya kadar gideceğiz. Bizim orada böyle bir slogan olmaz Elazığ’a karşı hiç olmaz. Yani biz Elazığ’ı Elazığ kadar biliriz. Yani bunu nasıl yaparız? Hani hiç bir memlekete hiçbir ile 81 ilin hiçbir iline bu slogan atılmaz. Hele Elazığ'a hiç atamayız.  Ben öncelikle Elazığ duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bir anda bütün siyaseti sivil toplumu bir araya geldi. Haşa böyle bir yakıştırmayı kabullenmediler. Çok büyük bir tavır ortaya koydular. Bizim memleketimize de Elazığ’da böyle bir şey yapılsa biz de buna topyekûn karşı çıkarız. Burada tabii şimdi fitneye fırsata bölücülere prim üretecek bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Elazığ üzerinden sanki böyle bir şeyler arasında bir şey varmış gibi bölücüleri mutlu edecek hainleri böyle sevindirecek bir algı yapılmaya çalışıyor. Buna Elazığ'daki Hemşehrilerimizin müsaade etmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Video: