Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından bugüne kadar şehrin gündemini meşgul eden yıkımlar ve Elazığspor’a kaynak sağlanmasıyla ilgili son noktayı AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut koydu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut Elazığ’daki hasarlı binaların yıkım işlerinin komisyon tarafından yürütüleceğini ve yıkımlardan elde eden gelirlerin Elazığspor’a verilmesini teklif edeceklerini duyurdu.

BULUT: KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE ELAZIĞSPOR’A AKTARILACAK

Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada, “Depremin ilk gününden beri konuşulan konulardan birisi de yıkım meselesi oldu. Üzerine çok ciddi şekilde spekülasyon yapıldığı ve sürekli şehrin gündemini işgal eden ve aslında işgal etmeye değmeyen konulardan bir tanesi. Biz o günlerde de aynı şeyi söylüyorduk şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. Hem kurumların töhmet altında kalmaması hem kimsenin bu konuda kapılarında istifham oluşturmaması açısından o gün teklifimizi söylemiştik. İl Özel İdaresi, Valiliğimiz elinden geleni yapıyor bu konuda. Bana gelirse bu konuda son noktayı koymamız gerekiyor. Elazığspor malum çok ciddi kaynak arayışı içerisindeyiz kaynak ihtiyacı var. Benim bu konudaki tavsiyem, oluşacak bir komisyon tarafından bu yıkım işlerinin yapılması. Bu komisyonda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olabilir Elazığ Belediyesi olabilir İl Özel İdaresi olabilir bunlar tarafından yapılan bir komisyon bu yıkım işlerinin hepsini yapacak ve buradan gelen gelir de kontrollü bir şekilde Elazığspor’a aktarılmasını teklif edeceğiz. Böyle olursa herkes töhmet altında kalmaktan kurtulmuş olur birde Elazığspor ihtiyacı olan kaynakla da buluşmuş olur” dedi.

BULUT: ELAZIĞ BU İŞTEN ÇOK YORULDU

Elazığspor'a yapılacak gelir desteği ile ilgili konuşan Milletvekili Metin Bulut, “Geçmiş kulüp başkanlarımızın da talepleri olmuştu Serkan başkanımızla da görüştük onunda bu yönde bir talebi olduğunu hissettik. Tabi bu benim düşüncem diğer milletvekili arkadaşlarımızla da görüşerek Sayın Valimizle istişare edeceğiz. Elazığ bu işten çok yoruldu. Elazığ’da o kadar çok uğraşmamız gereken mesele varken, böyle bir meseleden dolayı artık uğraşmayalım. Aklın yolu bir, bir komisyon tarafından artık verilmesi. Bu durumda kimse töhmet altında kalmayacak kimsenin aklında soru işareti kalmayacak, Elazığspor’da kimsenin cebinden para çıkmadan ciddi bir gelirle buluşmuş olacak. Eğer böyle olursa inşallah 2. Yarı tahtayı açabileceğiz” dedi