Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile yaşadığı olay ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Gürsel  Erol yaptığı basın açıklamasında, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 günlük programı kapsamında Elazığ’ geldi. İncelemelerde ve ziyaretlerde bulunan Bakan Kurum, Elazığ’da yapımı devam eden İpekyolu Gençlik Merkezinin inşaatını gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Bu sırada Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Katarlı İşadamlarıyla ortaklaşa yaptıkları yatırımları anlatarak Ekim yapmayı planladıkları alanın Fırat Üniversitesine tahsisli olduğunu, Fırat Üniversitesi rektörünün bu arsayı kendilerine vermediğini dile getirdi. Rektörün o sırada orada olmadığının söylenmesi üzerine Bakan Kurum 'Rektörü çağırın gelsin' dedi. Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, haber verilmesi üzerine bir süre sonra Bakan Kurum'un yanına geldi.

Rektör Demirdağ'ın bir elinin arkada bel kısmında olduğunu gören Bakan Kurum, Rektör Demirbağ'ı sert bir dille uyararak, "İndir elini, sen ne biçim rektörsün" diyerek ikaz ederken bir yandan da bir eliyle Rektör Demirbağ’ın göğsünden parmakla itekledi.

Sayın bakan bu davranışından kaynaklı başta rektörümüzden ve Elazığ halkından özür dilemelidir" dedi.