Elazığ’da Dolu ve Sağanak Hayatı Felç Etti Elazığ’da Dolu ve Sağanak Hayatı Felç Etti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş 24 Ocak depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Keleş, “4 yıl önce bugün saat 20:55’te merkez üssü Elazığ Sivrice ve yaklaşık 22 saniye süren 6,8 şiddetinde bir depremle sarsıldık. 37’si Elazığ’da, 4’ü Malatya’da olmak üzere toplam 41 vatandaşımızı kaybettik. Bu depremde hayatını kaybeden 41 vatandaşımızı rahmetle anıyor depremde etkilenen vatandaşlarımıza tekraren geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

TBMM söz alan Milletvekili Keleş, o gün şehrimizde gözyaşı vardı,  tüm Türkiye’de matem vardı ancak gözyaşlarımızı silen depremden hemen sonra yanımızda olan devletimiz vardı” dedi.

Milletvekili Keleş, “Deprem anında tüm şehirde ciddi bir panik ve korku havası yaşandı. Ancak başta yerel kurumlarımız olmak üzere tüm Bakanlık birimleri anında harekete geçti. Yerel imkânlarla başlattığımız arama kurtarma çalışmalarına çok kısa bir süre içeresinde başta AFAD olmak üzere sivil arama kurtarma ekipleri, Kızılay’ımız ve birçok sivil toplum kuruluşları canla başla saha çalışmalarını yürütmüşlerdir. O gün şehir olarak yıkılmıştık. O gün hüzünlüydük, o gün şehrimizde gözyaşı vardı ve o gün tüm Türkiye’de matem vardı. Ancak gözyaşlarımızı silen depremden çok kısa bir süre sonra hemen yanımızda olan Devletimiz vardı. Aynı gece birkaç saat içerisinde Ankara’dan gelip yanımızda olan Bakanlarımız vardı. Enkazda arama kurtarma çalışmalarını bizzat koordine eden İç İşleri Bakanımız, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve Sağlık Bakanımız vardı. Yine o gün hiçbir çağrı beklemeden Elazığ’ımızın yanında olan Türkiye vardı. Depremin ertesi günü ilimize gelerek Elazığ’ımızın acısını paylaşan ve depremin getirdiği olumsuzlukların bir an önce giderilerek Elazığ’ımızın inşası için ilgili makamlara talimat veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı” dedi.

Milletvekili Keleş depremin ardından şehirde yapılan konutlara da değindi.

Milletvekili Keleş, “Yaşamış olduğumuz bu felaket 19.024 konutun hasar almasına ve bunlardan da 18.316’sının yıkıma uygun olduğunu gösterdi bize. Bu acı süreçten sonra devletimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde hızlı bir şekilde harekete geçerek yaklaşık 25.000 vatandaşımızın hak sahipliği tespitini gerçekleştirdi. Söz verdiğimiz gibi konut yapım sürecine hızlı bir şekilde başlandı ve yıkılan binaların yerine 25.000 depreme dayanıklı modern ve güvenli konutlar inşa ederek hak sahiplerine teslim edildi. Tüm bu konutların yanında ağır hasar alan okul, cami ve kamu kurumu gibi hizmet binaları en kısa süre içerisinde inşa edilerek hizmete sunuldu” dedi.