AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM Genel Kurulu’nda Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Grubu’nun verdiği araştırma önergesi hakkında konuşan Keleş, MHRS’nin sağlık sistemindeki rolü ve yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

MHRS üzerinden alınan randevuların büyük bir kısmının vatandaşların randevuya gelmemesi veya son dakika iptalleri nedeniyle boşa gittiğini belirten Keleş, Bu sorunu çözmek amacıyla “Onaylı Randevu Sistemi’nin hayata geçirildiğini açıkladı.

Milletvekili Erol, “MHRS üzerinden alınan randevuların büyük bir kısmı vatandaşların randevuya gelmemesi veya son dakika iptalleri nedeniyle boşa gitmekteydi. Bu durum Sağlık Bakanlığı hastanelerinin kapasitelerinin yaklaşık olarak %30’unun kullanılamamasına neden oluyordu. Randevuların etkin bir şekilde yönetilebilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılabilmesi amacıyla onaylı randevu sistemi hayata geçirilmiştir. Onaylı randevu sistemi, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kapasitelerinin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayan yeni bir uygulamadır. Örnek verecek olursak 8 Haziran tarihi için 6-7 Haziran tarihinde alınan bir randevuyu otomatik olarak onaylanmaktadır. Bu çok önemli 65 yaş üstü hastalar, kanser hastaları bu randevu sisteminden muaftır. Bu gruptaki hastalar her zaman randevu alabilmektedir. Onaylı randevu dönemi öncesinde vatandaşlarımızın randevuya sadakati %87’ye kadar çıkmışken yeni dönem sayesinde randevu sadakati %92’ye çıkmıştır” dedi.

Vlcsnap 2024 06 06 19H33M06S347

Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu

Editör: Yakup Uğur