Mustafapaşa Mahalle Muhtarı Yusuf Çakmak mahallenin sorunlarını ve çalışmalarını anlattı.

ÇAKMAK: MUSTAFAPAŞA’DA KONUTLARIMIZ BİTTİ

Muhtar Yusuf Çakmak, “24 Ocak depreminden en büyük yaralanan mahallelerimizden biri de Mustafapaşa. Büyük bir depremdi. Epeyi bir kaybımız vardı. Allah rahmet eylesin, Allah yakınlarına sabır versin. Mustafapaşa’da konutlarımız bitti. Yüzde 99 diyelim. Yüzde 100’ü bitti. Ama ufak tefek sıkıntılar var mı? Var. En büyük sıkıntılardan biri asansörlerle ilgili, ikinci sıkıntımız garaj kapılarıyla ilgili. Çünkü hırsızlık had safhada. Önüne de geçemiyoruz. Emniyet geliyor mu? geiyor. Gelmiyor desek yalan olur. Emniyet alıyor, adliyeye götürüyorlar diğer kapıdan çıkıyor. Çünkü kanunlar yetersiz. Biz bunu İçişleri Bakanı’mıza da söyledik defalarca. Muhtarlarımızla, federasyon başkanımızla gittiğimiz zaman orada da anlattık bu durumları. Biraz daha tedbir, biraz daha gece bekçilerine biraz daha yoğunluk verseler inanın ki bunlar ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAK: MAHALLEMİZ YABANCI GÖÇ ALDI

24 Ocak depreminin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan konutlarda asansör sıkıntısının olduğunu aktaran Muhtar Çakmak, “Mahalle sakinlerinin en çok talepleri asansörlerimiz çalışmıyor, garaj kapıları yapılmadı, bir de yardım konusunda da çok var. Çünkü Mustafapaşa’nın hemen hemen yarısı gitti. Dışarıdan gelen, göç alan çok. Bir kısmını hiç tanımıyoruz. Dışarıdan gelenler var, başka mahallelerden gelenler var. Gariban ailelerimiz çok var. Onlarla ilgili sıkıntımız var. Başka bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

ÇAKMAK: İKİ CAMİMİZ YIKILDI, İKİ CAMİMİZDE YAPILDI

Muhtar Çakmak, “İki camimiz yıkıldı, iki camimizde yapıldı, bitti. Üstte ki Yeşil Cami ve Hasan Tahsin Paşa Camimizin hem erkek taziye evi hem bayan taziye evini bitirdik. Şu anda da faaliyette ama Hacı Osman Cami’mizin taziye evi ile ilgili sıkıntılarımız var. Daha para isteyemiyoruz. Milletten para isteye isteye yorulduk artık utanıyoruz bir yere gitmeye. Sağ olsun belediye başkanına gittim. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hiç ikiletmedi, ‘muhtarım orası bizde’ dedi. Dün itibariyle oranın taziye evini de yapmaya başladılar. 10-15 güne kadar da inşallah biter. O taziye evimiz de faaliyete geçer” dedi.