Hilalkent Mahalle Muhtarı Ali Dündar, Elazığ’ın batısında bulunan ve depremle birlikte nüfusu da artan Hilalkent Mahallesi’nin sorunlarını paylaştı.

Muhtar Dündar, “Servis minibüslerinin herhâlde bir güzergâhı vardır o güzergâhı kullanmaları gerekiyor. Mahalle içine örümcek gibi dolanmalarının bir anlamı yok. Bütün mahalle sakinlerimiz bu konuda şikâyetçi. Her biri farklı yollardan gidiyor, söylediğimiz zaman ben orda yolcu indiriyorum diyorlar ama bizim mahallenin hepsi servise binmiyor. 90 tane servis minibüsü geliyor ama hepsi bizim mahalle değil. Bu mahallede olmadığı için farklı mahallelerden geliyorlar. Çünkü Türkiye birincisi Hilalkentten çıktı ama hiçbir yetkili gelip demiyor ki bu okuldan Türkiye birincisi çıktı, bakalım bu okulun sahası var mı, oynayacak yeri var mı herhangi bir ihtiyaçları var mı diye maalesef ki öyle bir şansımız olmadı” ifadelerini kullandı.

Şehir merkezinden gelen öğrenciler nedeniyle mahalledeki okulların yetersiz kaldığını belirten Muhtar Dündar, mahallenin sorunlarını paylaşmak için siyasilerle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Muhtar Dündar, “Hilalkent sakinleriyle toplanacaksın sorunlarını dinleyeceksin. Bir Anaokulu istedik tabi şuan gündemde inşallah 2024’te yaparlar. Biliyorsunuz depremden dolayı maddi sıkıntılar var bizde bu konuda devletimize bir şey diyemeyiz ama ihtiyacımız olan bir şey. Bizim okulumuz kendimize yetiyor ama dışardan gelenlere yetmiyor. Şuanda Hilalkent’e dışardan gelen 1300 öğrenci bulunmaktadır. Biz Hilalkentemi yaptık okulu yoksa başka mahalleyemi belli değil. Bu konuda dertliyiz” dedi

“Gençlik Spor Merkezi İstiyoruz.” Diyen Muhtar Dündar, altyapı sıkıntılarının giderilmesi nedeniyle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti. 

Elazığ’ın Yapı Stokunun Röntgeni Çekilecek Elazığ’ın Yapı Stokunun Röntgeni Çekilecek