Yaklaşık 1 aydır başlayan orduevi katlı kavşak çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ancak bölge esnafı çalışmaların düzensiz ve plansız bir şekilde yapıldığını bu nedenle iş yapamadıklarını ifade etmişlerdi. Esnafların o açıklamalarına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan cevap geldi.

Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına telefonla bağlanan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çalışmaların düzenli ve planlı yapıldığını belirtti.

“ELAZIĞ’I BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Çalışmalarla ilgili Elazığ’ı birlikte yönetme anlayışını yürüttüklerini belirten Başkan Yanılmaz, “Ordu katlı kavşak Elazığ’daki en önemli ulaşım planlaması çerçevesinde yaptığımız kavşaklardan biridir. Bu kavşağı yaparken esasında ulaşım ana planının parçalarını bütünleştiriyoruz. Tabi biz Elazığ’ı birlikte yöneteceğiz. Birlikte adım atacağız. Sıkıntı varsa sıkıntıya birlikte katlanacağız, iyilikleri de birlikte yaşayacağız” dedi.

  

“HERŞEY PLANLI GİDİYOR”

Orduevi kavşağındaki çalışmaların planlı ve bir düzen içerisinde gittiğini vurgulayan Başkan Mücahit Yanılmaz, “Orduevi katlı kavşak projesinin çalışmaları henüz daha 20 günlük dahi olmadı. 20 günlük süre içerisinde oradaki çalışmalara başlamış olduk. Bu çalışmalarda şuanda alt yapı deplase çalışmalarını yapıyoruz. Nedir bunlar TEDAŞ’IN telefon, doğalgaz, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu gibi alt yapı deplaselerini yapıyoruz. Bu alt yapı deplaselerini yaparken bir planımız var programımız var sistemimiz var. Başında çalışan mühendislerimiz ekibimiz var. Dolayısıyla esnafımız hiç merak etmesin herşey planlı programlı gidiyor. Herşey bizim iş planımıza uygun olarak gidiyor. Bu iş programımızda biz inşallah bu 3 katlı projeyi 31 Aralık 2017 itibariyle bitirmiş olacağız. Bu çalışmayı yaparken, esnafımız mağdur olmasın diye belirli aralıklarla yan yollardan ulaşımı veriyoruz. Alt yapı deplase çalışmalarını yaparken, bir tarafı aldığımızda diğer tarafı yine veriyoruz. Burada esnafımızı hemşerilerimizi en az mağdur edecek şekilde bir çalışma yapıyoruz. Ancak şunu da kabul etmemiz gerekir ki bu bir alt yapı çalışmasıdır. Alt yapı çalışması zordur. Mutlaka etrafta bulunan hemşerilerimiz alt yapı çalışmasının birinci etabındaki bölümünden olumsuz şekilde etkilenecektir. İş makinesi olmadan, hafriyat almadan kazı yapmadan, alt yapıyı yapmak mümkün değildir” dedi.

“MÜŞTERİ YÜRÜYEREK GELECEK”

Esnafların ‘müşteri uçarak mı gelecek’ sözlerine de değinen Başkan Yanılmaz, “Bir kardeşimiz müşteri gökten mi gelecek diyordu ya. Müşteri yürüyerek gelecek de biz bu çalışmaları iş makineleriyle yapacağız. Elbette hafriyat çalışmaları olacak. Ancak şunun bütün hemşerilerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz. Biz planlı ve programlı çalışıyoruz. İş programımız var. Bunu saat saat takip ediyoruz. Şuana kadar yaptığımız çalışma iş programına uygun devam ediyoruz. Biz iş programına uygun çalışmaya devam edeceğiz. Etrafındaki insanlarımızın en az etkileneceği bir çalışma sistemini orada uyguluyoruz. Tabiki belirli aralıklarda yolları tamamen kapatmamız gerekecek. Zaman zaman da kapatıyoruz. Ancak biz en az yolları kapatarak bu işi bitirmeye çalışıyoruz” dedi.

   

  

“SABIR, SABIR, SABIR…”

Bölge esnafına seslenen ve içlerinin rahat olmasını isteyen Belediye Başkanı Yanılmaz, “Ben öncelikle o bölgedeki esnafımız başta olmak üzere bütün hemşerilerimizden yapmış olduğumuz alt yapı çalışmalarından sabır istiyorum. Sabır, sabır, sabır… Zorluklara birlikte göğüs germezsek bu şehirde hiçbir yatırımı hiçbir çalışmayı yapamayız” ifadelerini kullandı.

“TAKDİR EDİLMESİ GEREKEN ÇALIŞMALAR”

Elazığ’da aynı anda hem İstasyon Meydanı kavşağında, hem Orduevi kavşağında, hem de çarşı mahallesindeki çalışmaların aynı anda başlamasının trafik akışını olumsuz yönde etkilemesiyle ilgili soruya da cevap veren Başkan Yanılmaz, “Biz istasyon kavşağındaki yollarla ilgili de alternatif yolları oluşturduk. Alternatif yollardan ulaşım devam ediyor. Yine Orduevi kavşağındaki yollarla ilgili de alternatif yollardan ulaşım devam ediyor. Esasında, bütün bu başlattığımız çalışmalar takdir edilmesi gereken çalışmalar. Biz zamanı yakalamaya hızlı kullanmaya çalışıyoruz. Elazığ Belediyesi olarak Çarşı Mahallesi 45 – 50 yıldır girilmemiş bir mahalleydi. Giriyoruz ve hızla bir çalışma yapıyoruz. İstasyon kavşağında yaptığımız alt geçit Bosna Hersek bulvarı üzerindeki alt geçidin kardeşidir, oradaki ulaşımı rahat sağlamaya yarayacak bişeydir. Biz bu zamanı çok hızlı ve en iyi şekilde değerlendirmeliyiz ki Elazığ kısa zaman içerisinde hem cazibe merkezi olsun, hem ulaşım da rahatlasın hem de bu ulaşım ana planımıza biran önce ulaşalım. Az zamanda çok iş yapmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.