Harput İçin Elazığ'dan Heyet Paris'e Çıkarma Yaptı

Harput'un UNESCO listesine girmesi için 16 Mayıs tarihinde Paris’te bir tanıtım programı gerçekleştirilecek. Programa katılacak heyet Elazığ’dan Paris’e gitti. Elazığ için önem arz eden Paris’teki tanıtım toplantısını Kanal Fırat, Kanal E ve elazigsonhaber.com takip ediyor.

Harput İçin Elazığ'dan Heyet Paris'e Çıkarma Yaptı

Tarihi mirasıyla ülkemizin önde gelen bölgelerinden olan Harput’un UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınmasına ilişkin sürdürülen çalışmalarda en önemli aşamaya gelindi. Bu kapsamda, Harput’u anlatmak ve tanıtmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’te tanıtım toplantısı düzenlenecek.

16 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek tanıtım toplantısına katılmak üzere Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ve beraberindeki heyet Elazığ’dan Paris’e gitti…

Paris’te UNESCO çatısı altında gerçekleştirilecek olan tanıtım toplantısında ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmacı olarak katılacak. Program öncesinde Elazığ’dan Paris’e çıkarma yapan heyet, çalışmalara başladı. Paris’teki çalışmaları ve yapılacak olan toplantıyı Kanal Fırat, Kanal E ve elazigsonhaber.com takip ediyor…

  

Paris’teki çalışmalarla ilgili televizyonumuza özel açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Harput'un UNESCO Dünya geçici miras listesine girmesiyle ilgili görüşmeler ve toplantılar yapmak üzere Paris'teyiz. Ankara'daki Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı başkanımız ile birlikte bürokratlarımız, gazetecilerimiz, sanayici ve işadamlarımızla birlikte Paris'te Harput'u en iyi şekilde tanıtıp, en iyi şekilde anlatıp UNESCO lisetesine girmesiyle ilgili gerekli gayreti göstereceğiz. Bir sonraki gün ise UNESCO'nun merkezinde Prof. Dr. İlbey Ortaylı'nın sunacağı bir konferans, bizlerin sunacağı Harput'u tanıtan açıklamalar ve Elazığ Kültür Tanıtma Vakfı Başkanımız Mehmet Çağlar'ın sunacağı açıklamalar olacak. İnanıyorum ki buradaki görüşmelerimiz Harput'un tanıtımında ve UNESCO listesine girmesinde çok büyük etkisi olacaktır" dedi. 

Elazığ’dan giden heyet 16 Mayıs tarihinde yapılacak olan tanıtım toplantısı için çalışmalarını sürdürüyor…

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 19:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
melıh
melıh - 6 yıl Önce

ne kadar etkisi olacak merak konusu siz yemenize içmenize bakın

elzmer
elzmer - 5 yıl Önce

boş işler müdürü. siz değil onlar gelsin

SIRADAKİ HABER

banner137