Orduevi Kavşağı Çalışmalarından Esnaf Şikayetçi

Orduevi Katlı Kavşak Projesinin çalışmaları devam ederken bölgedeki esnaflar çalışmaların plansız ve düzensiz olduğunu bu nedenle iş yapamaz duruma geldiklerini söylediler.

Orduevi Kavşağı Çalışmalarından Esnaf Şikayetçi

Şehrin trafiğinin soluk alması, daha modern görünüme kavuşmasını sağlayacak Orduevi Katlı Kavşak Projesi için İlk kazma 31 Mart Cuma günü vurulmuştu.

Yaklaşık 1 aydır başlayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar devam ederken, bölge esnafı da çalışmaların düzensiz ilerlemesinden şikayetçi.

Esnaflar ve bölgede yaşayan vatandaşlar çalışmaların düzensiz bir şekilde ilerlemesinden şikayetçi olarak, çalışmalar başladığı günden beri işlerinde yoğun bir şekilde düşüş yaşandığını söylediler.

 

  

 “BİR TARAFI YAPARKEN DİĞER TARAFI YIKMASINLAR”

Çalışmaların yürütüldüğü bölgelere bağlı cadde ve sokaklarda trafik akışının sağlanması gerektiğini ifade eden esnaflar,

“450 metre döşenecek boru eklendi perşembeden beri hiç kazı yok burda esnafların hepsi kan ağlıyor hepimizin kirası 30-40 bin lira zararı kim karşılayacak. Yeniliklere kimse karşı değil ama çiftçi sokaktan çıktım hastaneye gidiyordum binanın ordan çıkamadım. Bu yollar en azından düzelmeli bir tarafı yaparken diğerini yıkmasınlar. Bir esnaf bugün siftahsız kapatırsa zarar eder kapatır bunu özellikle başkanımıza rica ediyoruz ya kendisi bulunsun ya da yetkili birisi gelsin. Bir ekip kurulsun. Bilinçli bir çalışma yapılsın” dediler.

Farklı bir esnaf ise “Kültürde oturuyorum ora kapalı bura kapalı en az 1 saatte ben oradan cuma pazarına geliyorum. Yapamayacaklarsa çalışmaları ben yapayım” ifadelerini kullandı.

 

 

“UÇARAK MI GELECEKLER”

Yetkililere seslenen esnaflar, “Vatandaşlar geliyor dükkana girmiyor belediye burayı gördü yol yok ambulans yok adamın hastası oluyor ambulans yukarda duruyor bize yol verin. Biz projeye karşı değiliz desteğiz belediye başkanına bildirdim ancak mağduruz. Yayaların geçme imkanı yok. Yayalar geçmediği için buraya uğramıyor. Dükkanımda hiç satış yapamıyorum yol verilmeli… 30 senedir buradayız ben bunu yeni gördüm aşağıdan kesmiş yukardan kesmiş acaba ekmek almak için uçarak mı gelecekler. Nasıl buraya gelip alışveriş yapacaklar” dediler.

 

 

  

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 22:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137