Sürücüler Artık Çözüm Bulunmasını İstiyor

Elazığ’da önemli cadde ve sokaklarda sürücülerin ikinci sıra park yapmaları trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bu kapsamda mağdur olan diğer sürücüler çözüm istiyor. İkinci sıraya park edilmesinin en büyük nedeni otopark alanlarının yetersiz olması gösteriliyor.

Sürücüler Artık Çözüm Bulunmasını İstiyor

Elazığ’daki trafik sıkışıklığı ve park sorunu yıllardır varlığını sürdürmeye devam alıyor.

Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı sürücülerin sıkıntı yaşamasının yanı sıra büyük bir zaman kaybına da neden oluyor.

Öyle ki bazen araçla 5 dakika da gidilmesi gereken yer, trafik sıkışıklığı nedeniyle 25 dakikalara kadar çıkıyor.

Trafik sıkışıklığının yaşanmasının en belirgin nedenlerinden birisi park sorunu. Vatandaşlar işleri olunca arabalarını ikinci sıraya park ediyor. Bu da zaten sıkışık olan şehir trafiğini daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.

5 dakikalık bir iş için ikinci sıraya park eden bir sürücü arkasındaki sürücülerin neredeyse 20 – 25 dakikasını çalmaya neden olabiliyor?

İkinci sıraya park eden sürücüler nedeniyle Ambulans, İtfaiye ve Polis araçlarının geçişi zorlaşıyor.

İKİNCİ SIRA PARK ZORUNLU HALE GELİYOR!

Sürücülerin bir kısmı ikinci sıraya park edilmesinin nedenleri arasında yeteri kadar otopark alanlarının olmamasını gösteriyor. Mevcut otoparkların yeterli olmaması ve bu otoparkların fiyatlarının pahalı olması da vatandaşı otoparklardan uzak tutuyor. Otoparklardan uzak kalan sürücü işi olunca da aracını ikinci sıraya park etmek zorunda kalıyor.

GENELDE ATM VE ALIŞVERİŞ İÇİN DURULUYOR

Özellikle Gazi Caddesi, Vali Fahribey Caddesi, Hürriyet Caddesi, 1. Harput Caddesi gibi caddelerde yapılan ikinci sıra parklar uzun araç kuyruklarının oluşmasına ve boşa giden zaman kaybına neden oluyor. Özellikle ikinci sıraya park eden sürücülerin büyük bir kısmının ATM’ye uğradığı yada bir alışveriş yaptığı görülüyor. Sürücünün ATM’de işi bitinceye kadar yada Alışverişini tamamlayıncaya kadar araba ikinci sırada durmaya devam ediyor.

“ACİLEN PARK ALANI YAPILMALI”

Almanya’dan bayram tatili için Elazığ’a gelen Mehmet Çelik isimli gurbetçi vatandaş yaşanan sorunla ilgili, “Elazığ’ın genelinde büyük bir trafik karmaşası var. Yapılan yol çalışmaları var. Bu da trafiği olumsuz etkiliye bilir ama ana neden caddelerin dar olması ve park alanlarının yetersiz kalması. Şehir merkezine acilen park alanları yapılması gerekiyor” dedi.

“BOŞA GİDEN BİR SÜRÜ ZAMAN VAR”

Elazığlı Abdullah Sezer isimli vatandaş da trafik sıkışıklığından büyük mustarip olduklarını belirterek, “Bu sorun yıllardır çözülemedi. Özellikle bazı saatlerde arabaların içerisinde büyük stres yaşıyoruz. Bu durum büyük kazalara da davetiye çıkara biliyor. Bunun için yetkililerin biran önce çözüm bulması gerekiyor. Boşa giden bir sürü zaman var. İkinci sıra parkın yapılmaması için Cadde kenarlarının boş olması lazım. Ama değil. Vatandaşta işini görmek için otopark alanı olmayınca yol kenarına park ediyor” ifadelerini kullandı.  

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hamit Ersoy
Hamit Ersoy - 7 yıl Önce

Binayı yap sokağa parket, toplum değil müteahhit kazansın anlayışı son bulmadıkça, evi alanın Otoparkı aramadığı, açılan yolların bırakın geleceği kucaklamayı bugünü bile kurtarmadığı, kentsel dönüşüm uygulamasının çarpık kentleşme için istismar edildiği bir memlekette bu çile katlanarak artar. Bu daha iyi günler

VEYSEL
VEYSEL - 7 yıl Önce

YAZIK YAZIK OLDU ELAZIĞ A BÖYLE BİR REZALET YOK HERTARAF KÖSTEBEK YUVASI YOL YOK

mala hasss
mala hasss - 7 yıl Önce

Gel Gör Elazığ ımız ehli olmayan kişilerin elinde Basiretsiz işten anlamayan kişlerle Elazığ ımıza yazık oldu.50 yıl geri gittik. Çaydaçıra Mah. mazisi 5 yıl oldu,gelin görün ne halde ne yaptıklarını anlayamazsınız. bir taraf bitmeden diğer tarafı kazmışlar.tam bir rezalet Allah merkezde yaşayanlara yardım etsin .

Haluk Karagözoğlu
Haluk Karagözoğlu - 7 yıl Önce

Birey çıkarlarının toplum çıkarlarının önüne geçtiği, çarpık kentleşmenin sonuçlarının gün geçtikçe dahada ağırlaşacak bedeli

Fatih elelalmiş
Fatih elelalmiş - 6 yıl Önce

heryer cukur arabalarda amartisör kalmadi aylık rot balansa giriyoz insaffff

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 7 yıl Önce

Belediye park alanları yarat masa çok yetersiz şehiri merkezi nde katlı otoparklar istimlak edilerek yapılmalı ve şehir içi trafik kontrolü belediyeye verilmelidir

orhan
orhan - 6 yıl Önce

otoparkı olmayan evleri satın almayın..sorun kendiliğnden çözülür..

fth23
fth23 @orhan - 4 yıl Önce

otoparkı olmayan eve belediye ruhsat vermesin sorun bence ozaman çözülür

Cengiz
Cengiz @orhan - 6 yıl Önce

Bina alırken otopark için sokağı gösteren Müteahhitler piyasadan temizlenmedikçe sorun çözülmez, sen evine park ediyorsun araban her türlü tehliye açık sokağa, zaman geçiyor evinin bulunduğu sokakta yer bulmak için arabanla dönüp dolaşıyorsun al sana nurtopu gibi İzzetpaşa mahallesi, ozaman merkezden 10 km ötede işin ne otur yerinde yay git gel

Abdullah Sert
Abdullah Sert - 7 yıl Önce

Hepimiz ilk olarak Emniyeti ve Belediyeyi suçluyoruz ama en büyük suç bizim. Devlet her araç başına görevli bırakamaz ki. Gazi, Valifahri bey, Karayolları önünden çayda çıraya çıkan cadde, gibi caddelerde çift sıra park etmesek trafik P rahatlayack


SIRADAKİ HABER

banner137