Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sağlık bakanlığı ARGE çalışmalarını değerlendirdi.

Milletvekili Keleş, “Doktora öğrencilerinden akademisyenlere kadar, devlet kurumlarına ve özel kuruluşlar da dâhil olmak üzere bilimsel araştırma ve geliştirmeye yönelik projelere destek vermektedir. Ülkemizde AR-GE'ye 847 adet bilimsel projenin desteklenmesi ve yürütülmesiyle katkı sağlamaktadır. Kırım Kongo kanamalı ateşi, spinal müsküler atrofi, subakut sklerozan panensefalit, duchenne musküler distrofi ve deprem felaketi sonrası oluşan sağlık problemlerinin çözümü ve ihtiyaçlarının sağlanması, tıbbi cihaz gibi stratejik konular dâhil, bu projeler desteklenmiş ve desteklenmeye devam etmektedir. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Covid-19 pandemisi sırasında TÜSEB'in rolü dünya çapında takdir toplamıştır. Turkovac Türkiye'nin geliştirdiği ilk aşı olarak hem pandemiyle mücadelede önemli bir adım hem de klinik araştırma süreciyle tarihimizin en kapsamlı sağlık projelerinden biri olmuştur. Bu başarı, ülkemizin sağlık alanındaki yenilikçi ve proaktif yaklaşımlarının bir göstergesidir. Ayrıca, TÜSEB, ruhsatlanmış tek Covid-19 tanı kitini geliştirilmiştir” dedi.

Prof. Dr. Keleş, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Milletvekili Keleş, “TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışmalarıyla TÜSEB, genç neslimizi bilim ve teknoloji alanında çalışmaya teşvik etmekte ve Türk Tıp Dünyası Kurultayı'yla uluslararası iş birliklerini güçlendirmektedir. TÜSEB, bilim insanlarımızın uluslararası düzeyde katkılarını ve hizmetlerini takdir etmek amacıyla düzenlediği Aziz Sancar Bilim, Hizmet, Teşvik ve Özel Ödülleri'yle de bilim dünyamıza değer katmaktadır. TÜSEB, son yıllarda yaşanan deprem felaketinin ardından biyonik el ve yapay zekâ tabanlı protez geliştirilmesi gibi alanlarda önemli çalışmalara imza atarak felaket sonrası ihtiyaç duyulan medikal teknolojilerinin geliştirilmesine öncülük etmiştir. Değerli milletvekilleri, TÜSEB'in bu başarıları ve vizyoner projeleri ülkemizin sağlık alanında ilerlemesini ve uluslararası rekabet gücünü artırma yönündeki kararlılığını göstermektedir. Bu başarılar, Hükûmetimizin sağlık politikalarının ne denli doğru ve etkin olduğunun bir kanıtıdır. Bu vesileyle, 2024 yılı merkezî yönetim bütçemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Elazığ’da 19 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi Elazığ’da 19 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi