Aç Karnına Tüketmemeniz Gereken 7 Yiyecek!

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak, sabahın erken saatlerinde her yiyeceği yiyemeyeceğinizi biliyor muydunuz? İşte sabah kahvaltasında tüketmemeniz gerek o besinler hakkında merak edilen detaylar.

Aç Karnına Tüketmemeniz Gereken 7 Yiyecek!

Çoğu insan mükemmel kahvaltıyı düşünürken sabahları bir fincan kahve, biraz yoğurt veya biraz taze portakal suyu içmeye gider. Ne yazık ki, çok az insan tamamen aç karnına ne yiyip ne yememesi gerektiğini biliyor. Bu haberimizde, sabahları yemekten kaçınmanız gereken yiyecekler hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

DOMATES

Domatesler C vitamini ve diğer birçok besin maddesi ile doludur. Ancak, tanik asit içerdiği için aç karnına domates yemekten kaçınmalısınız. Bu asit, midenizde bulunan ve genellikle ağrılı mide sorunlarına neden olabilecek asit miktarında artışa yol açacaktır. Bu nedenle, ülser gibi mide problemleriniz varsa, kendi iyiliğiniz için bu tür asitli yiyeceklerden uzak durmanız en iyisidir.

GAZLI İÇECEKLER

Birçok insan günün herhangi bir saatinde alkolsüz içecekler içmenin uygun olduğuna inanır. Ancak bu tavsiye edilmez. Alkolsüz içecekleri başka bir şey yemeden içtiğinizde mideniz çok şişebilir. Daha da kötüsü, midenizdeki asit seviyesini yükseltebilirsiniz. Bunun uzun vadeli etkisi yemek borusu kanseridir. Midenizdeki asit seviyesi çok yüksek olduğunda erozyon da meydana gelebilir. Çok fazla karbonatlı su içtiğinizde Sal mutasyonunun oluşmasına neden olursunuz. Bir dahaki sefere o soda şişesine uzanmadan önce biraz daha düşün, olur mu?

PUF BÖREKLER

Sabah erkenden çoğu insan mutfakta ya da yemek masasında gördüğü ilk şeye uzanıp onu yer ve hızla evden çıkar. İlk ve en kolay kapılacak şeylerden biri, puf böreği gibi hızlı bir atıştırmalıktır. Sizi daha dolgun hissettirebilseler de, en iyisi değiller. Bu atıştırmalıklar, mide astarınızı tahriş eden maya ile doludur.

BAHARATLI YİYECEKLER

Baharatlar yemeğinizin tadını ve kokusunu kolayca iyileştirirken, baharatlı yiyecekler aç karnına yemek için en iyisi değildir. Bunun nedeni, daha sonra kramplara ve hatta asidik reaksiyonlara dönüşen mide tahrişine kolayca neden olmalarıdır. Çok keskin bir kokuya ve ayrıca bir tada sahip oldukları için hazımsızlığı kolayca tetiklerler. Aç karnına kaçınmanız gereken baharat örnekleri arasında hlot biber, sarımsak ve zencefil bulunur.

TATLILAR

Şekerin sindirimi çok kolay olabilir, ancak aç karnına girdiğinde vücudunuzun kanınızda gerekli seviyelerini korumak için gereken insülini salgılamasını engeller. Bu olduğunda, kolayca göz problemleri yaşayabilirsiniz. Daha da kötüsü, tatlılar vücudunuzdaki asit ve alkali dengesini bozar. Bu nedenle, şeker hastalığınız varsa veya şeker hastalığına yakalanma riskiniz varsa, tatlılardan tamamen kaçının.

YOĞURT

Yoğurt, şüphesiz birçok sağlık yararına sahip olan birçok laktik asit bakterisi içerir. Bununla birlikte, midenizdeki asit miktarı sayesinde laktik asit aç karnına etkisiz hale gelir. Bu, bu tür süt ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerini öldürür ve daha fazla asitliğe yol açar. Bu nedenle, yoğurtunuzu tercihen iyi bir yemek yedikten bir veya iki saat sonra ve asla aç karnına yememek en iyisidir.

ARMUT

Armutlar çok miktarda ham lif içerir. Aç karnına yediğinizde, hassas mukoza zarlarına zarar verirsiniz. Bu da mide rahatsızlıklarına yol açar. Bu nedenle, en azından yulaf ezmesi veya diğer tahıllar gibi bir şey yedikten sonra çift yemeniz tavsiye edilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137