Böbrek taşı için en etkili tedavi! Toz haline geldikten sonra düşüyor

Türkiye'de her 8 kişiden 1'inde görülen böbrek taşı rahatsızlığı, tedavisi yapılsa bile tekrar edebiliyor. Böbrek taşı için en iyi tedavi yönteminin Flexible Üreterorenoskopi (F-URS) olduğunu söyleyen Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Faruk Özgör, "Taşlar lazerle kırılıyor, toz haline gelen parçaları hastalar kendileri düşürebiliyor. 6 saat içerisinde taburcu olmak mümkün" dedi.

Böbrek taşı için en etkili tedavi! Toz haline geldikten sonra düşüyor

Şiddetli yan, sırt ve kasık ağrılarıyla ortaya çıkan böbrek taşı rahatsızlığı idrar da kanamaya, ateşli idrar yolları enfeksiyonlarına ve hatta böbrek yetmezliğine yol açabiliyor.

'BÖBREK TAŞI TEDAVİSİNDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN YÖNTEM'

Son dönemde böbrek taşı tedavisinde Flexible Üreterorenoskopi (F-URS) yönteminin çok tercih edildiğini belirten Doç. Dr. Faruk Özgör, "Endoskopik denilen kapalı ameliyatlarda hastalar daha az ağrı duyuyor, hastaneden daha kısa sürede taburcu olarak normal hayatlarına hızla dönebiliyor. Flexible Üreterorenoskopi (F-URS) yöntemi de kısa sürede en fazla tercih edilen yöntemlerden oldu" diye konuştu.

AMELİYATTAN 6 SAAT SONRA TABURCU EDİLİYOR

Doç. Dr. Faruk Özgör, "Bu, 2 santimetreden küçük böbrek taşları için en uygun yöntem. Daha büyük böbrek taşları  için birden fazla seansa ihtiyaç duyulabiliyor. En önemli avantajı, cihazın uç kısmının bükülmesi sayesinde böbreğin tüm bölgelerine kolaylıkla ulaşılabilmesi. Flexible Üreterorenoskopi ile taşlar lazerle kırılıyor, toz haline gelen parçaları da hastalar kendileri düşürebiliyor. Ameliyat sonrası 6 saat içerisinde taburcu olmak mümkün" dedi.

GÜNDE EN AZ 3 LİTRE SU TÜKETMEK ŞART

Böbrek taşı rahatsızlığı yaşayan hastaların günde 3 litre su içmeleri gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Faruk Özgör, "Tuz tüketiminin azaltılması, lifli gıda tüketiminin artırılması ve düzenli spor yapmak böbrek taşlarının tekrar oluşmasının önüne geçiyor" tavsiyesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137