Göz Kapağı Estetiği İle Gençleşmek Mümkün!

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dürdane Keskin göz kapağı estetiği konusunda önemli bilgiler verdi.

Göz Kapağı Estetiği İle Gençleşmek Mümkün!

Yaşlanmanın ilk belirtileri göz çevresinde meydana gelen değişikliklerle kendini göstermeye başlar. Bu sorun bir çok kişi için de can sıkıcı bir hal alır. Ancak gençleşmiş ve tazelenmiş bakışlara kavuşmak artık mümkün..

Gözler kimliğimizin ana unsurunu oluşturur. Yaş alma ile birlikte ilk etkilenen bölge de göz çevresidir. Zamanla göz kapağı derisi gevşer ve çizgili görünüm alır. Üst göz kapağı çizgisi silinir. Alt göz kapağında torbalanma olabilir. Bu durum yorgun ve uykusuz görünüme sebep olur.

Üst göz kapağı deri fazlalığı uzun dönemde göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilir. Bu durum görme alanını etkiler. Aynı zamanda hasta yeterli görüş sağlayabilmek için kaşlarını kaldırır. Bu ise alında yatay çizgilenmeye sebep olur.

Göz kapağı ameliyatı üst ve alt göz kapağına hastanın ihtiyacına göre uygulanabilir. Ameliyat için belirli bir yaş sınırı yoktur. Hastanın genetik olarak göz kapağındaki yaşlanması farklı olabilir. Göz kapağında düşüklük aynı anda düzeltilebilir.

Göz kapağı ameliyatı hastanın isteğine göre sedasyon eşliğinde veya genel anestezi altında yapılabilir. Kısa süreli bir işlem olmasına rağmen hastanın görünümünü 5-10 yaş birden değiştirir. Akşam genellikle hasta evine dönebilmektedir. Ameliyat sonrası 2 gün çok ince bantlar ile pansuman yapılır. Gözler tamamen kapatılmaz, hastanın görmesi engellenmez. 2 gün sonra kapalı pansumana gerek yoktur.

İyileşme süresi yaklaşık yedi gündür. İlk iki gün göz çevresinde ödem olabilir. Bir hafta sonra ödem hızla çözülür. Bir hafta sonra makyaj yapılabilir ve iş hayatına geri dönülebilir. Yaklaşık 1 ay sonra göz çevresi hastanın ameliyat olmadığı belli olmayacak hale gelir. Ameliyat sonrası yara izleri belirgin olmadığı için hastayı rahatsız etmez. Göz kapağı ameliyatları hastada belirgin genç görünüme sebep olduğu için hasta memnuniyeti yüksek ameliyatlardır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137