1- Portakal Kabuğu

Portakal ve genel olarak narenciye kabukları, kötü kokulardan kurtulmada, asidik etkisinden dolayı ciltte ferahlatıcı bir his yaratmada, böcekler narenciye kokusundan nefret ettiği için sivrisineklerden kurtulmada inanılmaz etkili.

2- Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu ciltteki aknelere iyi geldiği gibi, turşusu da kurulabilir, çok da lezzetli olur.

3-Sarımsak Kabuğu

Pişirdiğimizde besin değeri kaybolan sebze, et gibi besinleri sarımsak ve soğan kabuklarıyla pişirdiğinizde bu kabukların besin değerlerini tutucu özelliği daha besleyici öğünler yapmada en büyük yardımcınız olacak.

4- Patates Kabuğu

Patates kabuğu gözaltı torbalarını indirmede etkili olduğu gibi, patates kabuklarını güzelce yıkadıktan sonra biraz yağ ve limon suyuyla ovup fırına attığınızda süper kolay patates cipsleri yapabildiğinizi göreceksiniz.

5- Muz Kabuğu

Muz kabuğunun iç kısmına şeker sürüp vücudunuza sürdüğünüzde doğal peeling etkisi elde edersiniz. Ayrıca böcek ısırığı, alerji gibi faktörlerden kaynaklanan kaşıntıları gidermede ve dış kısmını ayakkabınıza sürdüğünüzde doğal ayakkabı cilası yaratmada da işe yaradığını göreceksiniz.

6- Limon Kabuğu

Kahve veya çayı neyde demliyorsanız onun lekelerini çıkarmak için limon kabuğuyla ovalamak çok etkili bir çözüm. Yine taze çekilmiş biberle karıştıracağınız limon kabuğu rendesi de yemeklere katılabilecek çok lezzetli bir çeşni oluşturacak.

7- Elma Kabuğu

Kurutulmuş elma kabuklarının çayını demlemek bir sonbahar günü yapılabilecak en mantıklı ve şık hareket olacağı gibi alüminyum tencere ve tavalardaki lekeleri de temizlemenize yardımcı olur. Surata sürülen kabuklar serisinde de kendine yer edinen elma kabukları, göz çevresindeki koyu renkleri gidermeye yardımcı oluyor.

8- Nar Kabuğu

Nar kabuklarını kaynatıp beklettiğinizde bordoya boyamak istediğiniz bir tişörtünüz varsa istediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Nar kabukları doğal bir boya etkisi yaratır.

9-Greyfurt Kabuğu

Greyfurtu hiçbirimiz pek sevmeyiz. Ama greyfurt kabuğunu rendelediğinizde ve baharatla karıştırdığınızda çeşni olarak kullanabilir, yine cildinize sürerek tonik etkisi yaratabilirsiniz.

10- Yumurta Kabuğu

Bahçeyle uğraşıyorsanız toprağınızın daha fazla kalsiyum içermesi için yumurta kabuğunu döverek gübrenize katabilirsiniz. Ayrıca evcil hayvanınızın yemeğine katacağınız yumurta kabuğu ezmesi de kalsiyum miktarını artırmada etkili olacaktır. Nispeten kaliteli yumurtaların kabuğunu toz haline getirerek kahve filtrenize koyduğunuzda ise ucuz kahvelerin acılığını büyük ölçüde azaltmış olacaksınız.

11- Havuç Posası

Özellikle evde ekmek yapıyorsanız havuç rendelediğinizde arta kalan posayı hamura kattığınızda acayip lezzetli ekmekler elde ettiğinizi göreceksiniz. Pişirdiğiniz çorbaya katarak da sebze ve meyvelerdeki çözünmez lifi çöpe atmamış olacaksınız.