TAM 6 KAT FAZLA RİSK

Gelen son dakika haberine göre, İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmanın sonuçları, gribe ve korona virüse peş peşe yakalanmanın ölüm riskini 6 kat artırdığını ortaya koydu.

TAM 6 KAT FAZLA RİSK

Son dakika haberine göre, Liverpool Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı ve bioRxiv portalında yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre peş peşe gribe ve korona virüse yakalanmak, ölüm riskini 6 kat artırıyor.

Araştırma kapsamında uzmanlar, fareler üzerinde yaptıkları deneyde bir grup fareye korona virüs, ikinci gruba ise peş peşe grip ve korona virüs bulaştırdı.

Sonuç, hem gribe, hem de korona virüse yakalanan grubun, sadece grip olan gruba göre hastalığı daha ağır geçirdiğini ortaya koydu.

Araştırma ekibinden Prof. James Stewart, “Grip bulaştırılan farelere replik asyönü azaltılmış korona virüs enjekte edilmesine rağmen bu grupta artan enflamatuar tepki gözlemlendi. Bu, insanların Kovid-19’u ağır geçirmelerinin ana nedeni” açıklamasında bulundu.

Deney kapsamında ayrıca ikinci fare grubunda hastalıktan ölüm oranının birinci gruba göre altı kat daha yüksek olduğu görüldü.

Uzmanlara göre vücutta aynı anda birkaç patojenin dolaşımı, aralarında rekabete yol açıyor ve böylelikle vücut üzerindeki olumsuz etki artıyor.

Öte yandan Video paylaşım sitesi YouTube, yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşı adayları hakkında yanıltıcı bilgiler yayan videoları engelleyeceğini açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre, siteden yapılan açıklamada, aşılar konusunda yerel sağlık otoriteleri ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kabul gören uzman görüşleri dışında bilgiler paylaşan videolara platformda yer verilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, "Kovid-19 aşısı için çalışmalarının acil ve hayati hale geldiği bu koşullarda, yanıltıcı bilgileri siteden kaldırmak için doğru kurallara sahip olmamız gerektiğini düşünüyoruz." ifadeleri yer aldı.

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet bünyesindeki Youtube şirketi, daha önce de Kovid-19'la ilgili "tıbbi temeli olmayan bilgileri" içeren paylaşımlar konusunda benzer tedbirleri alacağını açıklamıştı.

YouTube'un bu adımı, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un insanları aşı yaptırmaktan caydırmaya yönelik reklam türü paylaşımlara yer vermeyeceğini açıklamasının ardından geldi.

Facebook'un kararı reklam türünde olmayan paylaşımları içermezken, YouTube, kazanç amaçlı veya öyle olmayan tüm içerikleri kapsamına alıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137