Tempolu Yürüyüş Koronadan Ölüm Riskini 4 Kat Azaltıyor

Kovid-19'a yakalanan 50 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre az da olsa sportif faaliyeti olanlar, hiç olmayanlara göre bu hastalığı çok daha hafif atlatıyor. Düzenli spor yapanlarda da hastalığın ciddiyeti en düşük seviyede kalıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Muhammed Keskin, egzersizin çoğu hastalıkta olduğu gibi Kovid-19 ile mücadelede de can simidi olduğunu söyleyerek egzersiz yapmanın faydalarını sıraladı.

Tempolu Yürüyüş Koronadan Ölüm Riskini 4 Kat Azaltıyor

Egzersizin kalp-damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, insülin direnci, metabolik sendrom, felç, alzheimer, ve kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği ve iyileşme süreçlerine olumlu etkisi olduğunu biliyorduk.

Kovid-19 pandemisiyle tanıştıktan sonra ise hastalıktan korunmak, bulaşma durumunda olabildiğince hafif semptomlarla atlatmak için çözümler aradık.

Yapılan araştırmalar ve çalışmaların oldukça sevindirici sonuçlar ortaya koyduğunu söyleyen Doç. Dr. Muhammed Keskin, Kovid-19 pandemisinde egzersizin koruyucu rolü olduğunun keşfedildiğini müjdeledi.

HASTANEYE YATMADAN VE YOĞUN BAKIM İHTİYACI OLMADAN ATLATIYOR

Doç.Dr. Muhammed Keskin, "50 bin kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre düzenli egzersiz yapmak hastalığın seyrini ciddi olarak iyileştiriyor. Düzenli egzersiz yapanlar hiç yapmayanlara göre hastaneye daha az yatırılıyor ve yoğun bakım ihtiyacı olmuyor" dedi.

EGZERSİZ MİKTARI ARTTIKÇA HASTALIĞIN CİDDİYETİ AZALIYOR

Düzenli egzersiz için kritik eşiğin haftalık 150 dakika olduğunu söyleyen Doç.Dr. Muhammed Keskin, haftada 5 gün yapılan 30 dakikalık egzersizin altta yatan hastalıklar, obezite ve sigara tüketiminden bağımsız olarak da faydasının devam ettiğinin görüldüğünü belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Abdulkadir CAN
Abdulkadir CAN - 3 yıl Önce

Sabah namazından sonra yaz/kış aylarinsa dahi haftanin 5 günü düzenli (15-20) km koşarak düzenli sporumu yaparim.Covit 19 illetine yakalandığımda bu illeti hafif semtomlar ile atlattım.Öksürük ve Tad/Koku kaybı en belirgin semtomlardı.Düzenli sporun faydasını görenlerdenim.Tespitler doğru ve isabetli olduğunu değerlendiriyorum

SIRADAKİ HABER

banner137