Yüz germe ameliyatında dikkat edilmesi gerekenler

Yüz germe, yaş almanın yüzde ortaya çıkan görsel belirtilerini iyileştirmeyi içeren yaygın bir estetik cerrahi ameliyatıdır. Ritidektomi olarak da bilinen yüz germe estetiği ameliyatı cildin, yağın ve kasların yeniden konumlandırılması ya da çıkarılması yoluyla yüzdeki ve/veya boyundaki yaş alma belirtilerini iyileştirir. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz yüz germe ameliyatında etkili sonuçların alınması için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Yüz germe ameliyatında dikkat edilmesi gerekenler

YÜZ GERME AMELİYATI İLE DAHA GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN

Yüz germe estetiği ameliyatının her hastanın yüzünün mevcut durumuna ve elde edilmek istenilen sonuçlara özel, kişiselleştirilmiş bir ameliyat olduğunu belirten Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Yüz germe estetiği yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkan etkilerin giderilmesi ve daha genç bir yüz görünümü elde edilmesi için yapılır. Farklı tekniklerle uygulanabilen yüz germe estetiği, yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar derinleşmeden yapıldığı takdirde daha etkili sonuçlar alınabilir. Diğer tüm estetik cerrahilerde olduğu gibi yüz germe ameliyatı için de hasta seçimi oldukça önemlidir. Günümüzde medikal estetik uygulamaları ile ameliyatsız müdahaleler mümkün olsa da cilt yapısı uygun olmayan, cildindeki sarkmalar belirgin hale gelen, cildindeki çizgiler çok derinleşen kişiler için yüz germe estetiği tek çözüm olarak ön plana çıkabilmektedir.”

Yüz germe estetiği mutlaka bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip estetik cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Ameliyat planlanırken hastanın beklentilerinin gerçeğe uygunluğu titizlikle değerlendirilmelidir. Elde edilmek istenilen sonucun doğallığı da dikkate alınmalıdır.

SAĞLIKLI VE HIZLI BİR İYİLEŞME İÇİN OPERASYON SONRASI ERKEN DÖNEME DİKKAT!

Yüz germe estetiği ameliyatından sonra morluk, şişlik ve ağrı hissedilmesi normal bir durumdur. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Operasyona bağlı olarak gelişen morlukların ve şişliklerin iyileşmesi için 1 ila 4 hafta süreye ihtiyaç vardır. Bu süreler kişi özelinde değişebilir. Bu süreçte başın kalp seviyesinden yüksekte tutulması faydalı olabilir.  Aynı şekilde cilt altında kan birikiminin önlenmesi ve yüz derisinin sağlıklı bir şekilde yerine oturulması için ilk hafta sürekli olarak yüz maskesi takılmalıdır. İzleyen 2 hafta boyunca yalnızca akşamları yüz maskesi takılması yeterlidir. Bol miktarda su tüketilmesi ve tuzlu gıdaların tüketilmemesi de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. Yüz germe ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde sigara kullanılmaması son derece önemlidir. Sigara kullanımı hem yara iyileşme hızını düşürür hem de enflamasyona neden olabilir. Hastaların operasyon sonrası süreçte yaşam tarzlarına dikkat etmeleri son derece önemlidir.”

Yüz germe ameliyatı sırasında yapılan kesiler genellikle saç içi gibi bölgelere görünmeyecek şekilde yerleştirilir. Kulak bölgesindeki kesilerden kaynaklanan kesilerin izleri ameliyatı izleyen ilk aylarda daha belirgin olsa da zaman içinde belirginliğini kaybeder. İyileşme sürecini geciktirebileceğinden sigara kullanımına ara verilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: Milliyet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137