Zatürrenin Bu Belirtilerine Dikkat Edin Ölümcül Olabilir

Akciğer dokusunun iltihaplanması olarak bilinen zatürre, bakteriler başta olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelir. Peki bu hastalığın belirtileri nelerdir?

Zatürrenin Bu Belirtilerine Dikkat Edin Ölümcül Olabilir

Hasta kişiden sağlam kişilere doğrudan bulaşma riski olan zatürre, genellikle soğuk algınlığı rahatsızlığı ile karıştırılır. Normal durumlarda hastalığa neden olmayan mikroplar, vücut savunması zayıf düşmüş kişilerde zatürre oluşturur

Öte yandan bu mikroplar, hapşırık ve öksürükle yayılabildikleri gibi, ağız ve burun sekresyonlarıyla bulaşmış bardak, mendil, çatal-kaşık, kapı kolu gibi eşyalar aracılığıyla diğer kişilere geçebilirler. Peki zatürrenin belirtileri nelerdir?

ZATÜRRENİN BELİRTİLERİ?

- Sürekli ve balgamlı öksürük

- Yeme bozukluğu, halsizlik

- Vücut ısısının 39'un üzerine çıkması

- Sık sık yorgun uyanma

- Nefes almada zorluk çekmenin yanı sıra nefes alırken göğsün ağrıması

- Karın bölgesinin soğuması ve şiddetli kramplı ağrılar

- İltihaplı dudak uçukları  gibi belirtilerle kendini gösterir.

- Kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu hastalığa yakalanma oranları daha fazladır.

ZATÜRRE TEDAVİSİ

Erken müdahale edilmediğinde akciğerlerde ciddi hasar oluşabilir. Bu rahatsızlık çok sık nüksetmez fakat tedavi sonuna kadar tamamlanmalıdır. Ağır olan hastalarda akciğerdeki enfeksiyon tüple alınır. Tedavi süreci şiddetine göre 1 ve 4 hafta arası değişebilir. Antibiyotik, bronş genişletici solutma, ağızdan veya damardan sıvı ve beslenme desteği gibi tedaviler uygulanır.

BOL SU İÇMENİZDE FAYDA VAR

Antibiyotik tedavisinin uygulandığı bu hastalıkta, antibiyotik alerjisi olanlar için süreç uzayıp zorlaşabilirken inatçı virüslerin varlığı tedaviye yanıt alınamamasına sebep olabilir.

Hastalık boyunca bol su içmek ve dinlenmek, mutlaka yapılması gerekenler arasında yer alır. Günlük diyetinize bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek gıdalar eklemek, hastalıkla savaşmada en iyi yardımcılarınızdan biri olabilir.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 13:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137