Yaz sezonunun açılması ve sıcakların bastırması ile Elazığlılar kendisini eşsiz güzelliği olan Sivrice gölüne attı. Önemli Değerlendirmelerde bulunan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak Sivrice ile ilgili müjdelerde verdi.

“İLÇEMİZ  YURTDIŞINDAN BİLE ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR”

Havaların iyice ısınması ile birlikte Elazığlı vatandaşların Sivrice’ye akın etmesini değerlendiren Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Sivrice bu sıcak günlerde ilgi odağı oluyor. Vatandaşlar Sivrice’den başka gidecek bir yer bulamıyorlar. İnsanlarımız şehirde yoğun sıcaklardan bunalıp ilçemize geliyorlar. İlçemize dört adet park yapıp vatandaşlarımıza sunduk. Güneydoğu bölgesi mevsimden dolayı sıcaklardan kavruluyor. Hem yerli hem de şehir dışından gelen turistlerimizi ilçemizde ağırlıyoruz. Hatta yurtdışından bile ziyaretçi akınına uğruyor ilçemiz. Öğretmenevi ve özel yerlerde kalarak ilçemizin eşsiz güzelliğinin tadını çıkarıyorlar” dedi.

“ELAZIĞ HALKI FESTİVALE SAHİP ÇIKTI”

Sivrice ilçesinin artık kabuğunu kırdığına dikkat çeken Başkan Irmak, “Göl turizmi, kayak turizmi, sanat turizmi ve doğa yürüyüşü etkinlikleri ile artık sivrice farklı bir gündem oluşturdu. Bu yıl ilçemizde çok güzel bir festival gerçekleştirdik. Elazığ halkımıza çok teşekkür ediyorum bu festivali sahiplendi. Festivalde yamaç paraşütü, dalış turizmi, bisiklet sürüşü ve yürüyüşler varıdı. Festivalimiz dolu dolu geçti ifadelerini kullandı.

“BİZLER ARTIK İNSANLARIN DAHA RAHAT NEFES ALACAĞI YERLER YAPACAĞIZ”

Spor yapmak isteyenlerin hafta sonları sivrice ilçesini tercih edebileceklerini söyleyen Başkan Ebubekir Irmak, yüzme ve yürüyüşlerle hafta sonlarını dolu dolu geçirebileceklerini vurgulayarak, “Bizler artık insanların daha rahat nefes alacağı yerler yapacağız, rahat etkinlikler yapmalarına imkan sağlayacağız. İmarımız bu yılın sonunda biterse yeni yapılacak kafeler ve otellerde rahat edecekler. Siyasilerimizin büyük desteği var ilçemize. Valimizle gelen heyetimizin çok dikkatini çekti. İlçemizden bahsettik ve çok beğendiler. İmarla birlikte bazı çalışmalarımız olacak. Onla alan oluşturursak inşallah heyette yatırım düşünüyorlar. Bizler her zaman yatırımcının yanında olacağız. Bir vatandaşa imkan sunacağız ancak özel sektörle yapılırsa bu işler daha etkin olur ”diyerek sivirceye hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini anlattı.

“ÖZEL SEKTÖRLE TAÇLANDIRIP DAHA GÜZEL TURİST ÇEKECEĞİZ”

Artık turizmde istediğimiz potansiyele geçeceğimizi belirten Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, İlçemizde sanayi hayvancılık ve tarım ön planda olduğunu söyleyerek, “Bütün ilçelerde olduğu gibi köylerde kimse kalmadı, tarım ve hayvancılık bitmiş oldu. Daha önceden sanayi vardı, fabrikalarımız vardı. Azot fabrikası, kola fabrikası vs vardı onlarda bitti. Biz bunu özel sektörle taçlandırıp daha güzel turist çekip halkımıza sunacağız ”ifadelerinde bulundu.

“SİVRİCE’NİN BUGÜNE KADAR ARTIK TANITIMI YAPILMAMIŞTI”

Şirin ilçe Sivrice, kültürel ve doğal varlıklarla oldukça dikkat çeken bir yer. Sivrice Belediye Başkanı Irmak, cazibe merkezi programında Sivrice’nin tekrar gündeme geleceğini söyleyerek sivricenin artık olmazsa olmazların içerisinde olacağını vurgulayarak, “Sivrice’nin bugüne kadar artık tanıtımı yapılmamıştı. Biz batık şehri anlatmamıştık. Cazibe merkezleriyle önünü açıp kültürel varlıklarımıza sahip çıkıp var olan imkanları değerlendirmeliyiz. Siyasilerimiz ve bizlerin bu konuda ciddi anlamda taleple ön tarafa en elzem bir şekilde gündeme getireceğiz ”dedi.

“BU YIL İKİSİNİN DE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Geçen yıl temeli atılan 15 Temmuz şehitler parkıyla ilgili bilgiler veren Irmak, “Geçen yıl buraya başladık. Geçen yıl 15 Temmuzda hain bir darbe oldu ülkemizde. Kısa süre içinde bertaraf ettik ve oda yetmedi Türkiye Cumhuriyeti şu an dünyada 49 devletle çarpışıyor. Suriye’yi görüyoruz. Bizde o günün anısına buraya ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ adını verdik. İki tanede ileri tarafta var. Vatandaşımızın rahat bir şekilde oturacağı imkanların olduğu bölge. Geçen yıl başka bir yerde yaptık amfi tiyatrosunun da olduğu. Bu yıl ikisinin de açılışını yapacağız. Halkımıza buraları tanıtacağız”diye konuştu.

“GÖLEDE KUŞ BAKIŞI NEZİH BİR ORTAM OLACAK”

Sivrice Belediye Başkanı Irmak’tan müjdeli bir haber geldi. Başkan Irmak, 2018 yılında Kent Orman Parkı için çalışmalara başlayacaklarını söyleyerek, “Park’ın projesini yaptık. ‘Kent Orman Parkı’ yapacağı orayı da. Devlet Su İşleri ile birlikte yapacağız. Hemen üst tarafımızda. Gölede kuş bakışı nezih bir ortam olacak. 2018’de oraya kazmayı vurmuş olacağız. Ben vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hazar gölünün önceden ismi kirlenmişti gölden dolayı. Biyolojik atıklar söz konusuydu. Şu an sağlıklı yaşam.com’dan girince halk sağlığının yaptığı sonuçları görecekler. Rahatlıkla göle girecekler. Herkesi ilçemize davet ediyorum”dedi.