Almanya Başbakanı Angela Merkel İran konusunda da Trump ile görüştü. İran'ın nükleer konusunda daha güçlü yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti.

Trump’ın 12 Mayıs'a kadar yenilenmesi için mühlet verdiği İran nükleer anlaşmasından çekilmesi halinde ABD'nin İran’a karşı askeri bir güç kullanıp kullanmayacağı sorusuna yanıt veren Trump, askeri seçenek konusunda bir yorumda bulunmayarak, "Onlar nükleer silah yapmayacaklar. Buna güvenebilirsiniz." dedi.

Merkel ile Trump buluşmasından saatler önce tarihi bir buluşma gerçekleştiren ve Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda mutabık kaldıklarını açıklayan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae İn'in buluşmasını değerlendiren ABD Başkanı Trump, her iki lideri bu tarihi buluşmadan ötürü tebrik etti.

Kore Yarımadası nükleer silahlardan tamamıyla arındırılana kadar Kuzey Kore'ye "en yüksek derecede baskı” uygulamaya devam edeceklerini belirten Trump, Kuzey Kore lideri Kim ile buluşmasını dört gözle beklediğini söyledi. Trump ayrıca bu görüşmenin "önümüzdeki haftalarda” gerçekleşeceğini söyledi.

Merkel de bu buluşmayı "umut dolu devam edeceğini ümit ettiğim bir yolun ilk adımı” olarak tarif etti.