Saadet Partisi ise Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu aday gösterebilmek için 100 bin imza toplama kararı aldı.

Bu süreç hakkında Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu açıklamalarda bulundu.

“BİZ 100 BİN İMZAYLA ANCAK ADAY ÇIKARABİLİRİZ”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Bu seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyorum. Önümüzde kısa bir süre kaldı ancak biliyorsunuz bu seçimle alakalı özellikle siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için bazı düzenlemeler yapıldı. Biz doğru bulmasak da ama bunu yapmakla mükellefiz şu anda. Bir; Cumhurbaşkanı adayını göstermek için mecliste grubu olan siyasi partiler aday gösterebilir. İki; geride bıraktığımız seçimlerde %5 alan siyasi partiler aday belirleyebilir, gösterebilir. Üç; ancak 100 bin imzayla aday gösterebilecek. Tabi biz Saadet Partisi olarak 3. Şıktayız. Yani biz 100 bin imzayla ancak aday çıkarabiliriz. Dolayısıyla biz ayın birinde Ankara’da Cumhurbaşkanı adayımızı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu Türkiye deklare ettik. Dünde Yüksek Seçim Kurulu’na Ankara’dan müracaat ederek imzamızı attık. Şu anda Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi’nin Türkiye’deki, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı adayı olarak bizzat resmen başvurusunu yaptı. Tabi bu başvurusuyla beraber onun başvurusunu pekiştirecek, kabul görecek 100 bin imzaya ihtiyaç vardır. Biz Saadet Partisi olarak şu anda Türkiye genelinde 100 bin imzayı bulmamız gerekiyor. Tabi bizim hedefimiz Türkiye’deki seçmenin %1’i. 55 milyon civarında bir seçmen var, %1’i 505 bin civarında bir seçmen ediyor. Tabi Genel Başkan’ın bizden istediği resmi olarak bizde istenen 100 bin imzayı biz Allah’ın izniyle en kısa zamanda tamamlayıp vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN BİZE BU KONUDA İMZA VERMELERİNİ TALEP EDİYORUM”

Hacıbekiroğlu, “Bizim 500 bin e hedef 1 milyon imzayla inşallah başvurmayı yapacağız. Saadet partimizin adayına ben Elazığ’ın bütün katmanlarına hiç parti gözetmeksizin AK Parti olsun, MHP olsun, CHP olsun, İYİ Parti olsun, HADEP olsun, bütün kardeşlerimden bize bu konuda imza vermelerini talep ediyorum. İmza verme şekli şu; bizim seçmen olan arkadaşlarımız kendi kimliği ile 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Kendi kimliği ile seçim kuruluna gidecek, Seçim Kurulu onun kimliğini elinden alarak bilgisayara T.C. Kimlik numarasını girecek, girdikten sonra seçmen olup olamadığını orada net belli edecek ve dolayısıyla soracak siz hangi şahsı Cumhurbaşkanı adayı görmek istiyorsanız kime imza vermek istiyorsanız, onlarda örneğin Temek Karamollaoğlu için ben gelmişim, imza veriyorum diyerek iki cümleyle en fazla 1 dakikalık bir süre içerisinde inşallah bir çıktı alarak, o çıktıyı da kaybetmemek şartıyla veya bize vermek şartıyla oradan ayrılacak. Tabi bir Saadet  Partisi karargahı olarak biz şu anda 40-50kişiyle çalışıyoruz. Bizim telefonlarımızda mevcuttur. Biz arkadaşlarımızın oraya gidip gelmeleri için büyün imkanları hazırlamışız. Arabalarımız en az 5-10 tane arabamız sürekli orada karargahın emrinde olacak. Herhangi bir yerden tlefon gelirse adresine gidip, adresinden alıp, götürüp tekrar bırakacağız. İnşallah bir izdiham falan da olmayacak 10 kişi civarında bir personelle bu çalışma yapılacak” şeklinde konuştu.

“04 MAYIS’TA BAŞLAYACAK, 09 MAYIS’ TA SONA ERECEK”

İbrahim Hacıbekiroğlu, “Bizim seçim kurulunda, kafeteryamız var, orada oturup çayını kahvesini içecek. Biz Saadet Partisi olarak şunun altını çizmek istiyorum, özellikle dostlarımdan, adaşlarımdan ve Elazığ’ın bütün katmanlarından zaten hepsini ben kardeş kabul ediyorum. Bize bu konuda destek vermelerini talep ediyorum. 04 Mayıs 2018 tarihinde sabah 08.00’de başlayacak son gün akşam 08.00’a kadar bu devam edecek. Sabahleyin 08.00’da başlayıp akşam 08.00’e kadar devam edecek. Akşam eğer kuyruk olursa orada bekleyen arkadaşların kimlikleri toplanacak ve arkadaşlar orada oturtturulacak, onların kesinlikle imzaları alınmadan onları geri göndermeyecekler. Yalnız saat 08.00’dan sonra gelenleri de kabul etmeyecekler. Bu altı günlük bir süredir ayın 4’ünde başlayıp, 9’unda bitiyor. Bu altı günlük bir süre yaptığımız görüşmelerden de anladığım kadarıyla herhangi bir sıkıntı olmayacak. İnşallah Genel Başkanımızı dediğim gibi hedef 1 milyon imza ama resmiyette bize var olan 100 bin imza inşallah bir sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.