TFF 2 ve 3. Lig’de yeni sezonun başlamasına kısa bir zaman kala profesyonel kulüplerimiz Birevim Elazığspor ve Elazığ Belediyespor’un iç saha maçlarını nerede oynayacakları henüz belirsizliğini koruyor.

İlimizdeki saha sorunu nedeniyle Birevim Elazığspor’un Bingöl Stadyumu için TFF’ye yaptığı başvurunun zeminin elverişsiz olması nedeniyle kabul görmemesinin ardından, rota mecburi olarak yeniden ilimizdeki tesislere dönerken, Gençlik Merkezi Sahası mevcut alternatifler arasında ön plana çıkıyor.

Sentetik zemine sahip olan sahanın iyileştirilmesi için 90 Bin TL ödenek geldiği öğrenilirken, iyileştirme çalışmalarının kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

İhalesi 28 Ağustos’ta yapılacak ve Doğukent Mahallesi’nde inşa edilecek olan Butik Stadyum tamamlanana kadar hem Elazığspor hem de Elazığ Belediyespor’un iç saha maçlarını oynayacakları saha konusunda henüz tam bir fikir birliğine varılamazken, bu konuda tarafların ilerleyen günlerde bir araya gelecekleri öğrenildi.

Alınan bilgilere göre Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür’ün 1-2 gün içerisinde konuyla alakalı bir toplantı yapacağı ve nihai kararın bu toplantıda verileceği bildirildi.

Buna göre her iki kulübümüz, 110 günlük iş takvimi sonucunda tamamlanacak olan Butik Stadyum hazır hale gelene kadar iç saha maçlarını belirlenecek olan sahada oynayacaklar.