İlimiz 2. Amatör lig takımlarından Harputspor kulübü 5-4 mağlup oldukların Hankendi spor müsabakasının hakemini yanlı kararlarından dolayı kınadıklarını belirten bir açıklama yaptı.

Harputspor Kulübü Başkanı Sabahattin Fırat, Perşembe günü oynadıkları müsabakada maçın hakemi Fuat Temiz’in maçtaki kararlarının iyi niyetten uzak olduğunu belirterek, verilen tüm kararların Harputspor aleyhine sonuçlandığını belirtti.

Başkan Fırat yayınladığı mesajda; “Müsabakada Harputspor kulübümüzün nizami bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmamıştır. Ayrıca bu müsabakada 2 oyuncumuz haksız yere kırmızı kart görmüş ve takımımızın bir penaltısı da verilmemiştir. Müsabakada görev yapan Fuat Temiz’i; yanlış yönetim ve hatalı kararlarından dolayı kınıyoruz. Ayrıca hakemin kulüp yöneticilerine karşı tavrı ve ağza alınmayacak kötü sözleri sarf etmesinden dolayı en ağır cezayı almasını talep ediyoruz. Bizler futbolun centilmenlik, dürüstlük, doğruluk ve ahlak etikleri çerçevesinde oynanmasını istiyoruz. İl hakem kurulunun söz konusu olan hakem için gerekli cezayı vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Bizlerin amacı futbolu bir adım öteye taşımaktır ama taraflı ve adaletsiz yönetimle bunu yapmak zordur. Önümüzdeki günlerde Kovancılar Esnafspor ile oynayacağımız müsabakanın dostane ve doğru yönetilmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.