Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan, TSYD İl Temsilcisi, Kanal Fırat ve Kanal E Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programının konuğu Elazığ Belediyespor Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Toprak oldu.

Başkan Ahmet Toprak Elazığ Belediyespor ile ilgili önemli açıklamalar yaparken Elazığ Belediyespor’un borcunu açıkladı.

Ayrıca Başkan Toprak, Elazığ Belediyespor ile Elazığspor’un iki ayrı takım olduğunu söyledi.

TOPRAK: BİZİM ELAZIĞ BELEDİYESİ’YLE ALT YAPI ORTAKLIĞIMIZ VAR

Elazığ Belediyespor’un bulunduğu son durum ile ilgili bilgi veren Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Bugün transfer günü açıldı ve sezon hızlılaşıyor. 28 Haziran’a kadar bizim federasyon güvenlik kuruluyla beraber sahamızı belirlemek zorundayız, 1 Eylül’de ligler başlıyor. Bizim ne duracak zamanımız var. Yapılacak ne işimiz varsa biz yapmak zorundayız. Her sene yaptığım gibi bunu da yapacağım. Çünkü takımı kuran benim. Tek sahibi benim. Bizim Elazığ Belediyesi’yle alt yapı ortaklığımız var. Tesisini kullanıyoruz, gıda yardımını bize yapıyor. Belediye ile beraber yürümek zorundayız. Ama bunu belediyenin bize destek verecek veyahut bizimle Yeni Elazığspor adı altında veya başka şeyler adı altında hiçbir şekilde bir alakası yok” ifadelerini kullandı.

TOPRAK: KULÜBÜN BORCU 4 MİLYON 600 BİN LİRA CİVARINDA

Coşkun Kamaç’ın “Kamuoyunda Elazığ Belediyespor’un borcu çok merak ediliyor. Bugün itibariyle Elazığ Belediyespor’un ne kadar borcu var?” sorusunu yanıtlayan Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Amatörden BAL Ligine tutun benim harcadığım para 4 milyon 250 bin lira. Bugün piyasada olan borcum futbolcuları da hesapladığımız zaman, biraz vergi borcumuz var, 137 bin lira konaklama masraflarımız var. Onları da hesaplarsak 4 milyon 600 bin lira, 4 milyon 700 bin lirayı bulur. Bu parayı 2016’da, 2017’de, 2018’de ödediğim paralardır bunlar. O dönemden kalan paralardır bunlar. Ben burada çok ciddi bir emek vermişim, çok paralar harcamışım. Benim buradan aldığım parada, verdiğim parada bellidir. Federasyondan aldığım gelirde bellidir. 3 senede bir profesyonel kulübün 3. Ligde harcayacağı para da belli. Yani bugün 2. Lig ile beraber 91 tane kulübümüz var. Elazığ Belediyespor ilk 10’un belki de ilk 5’in içindedir piyasaya borcu olarak. İcrası yok, federasyona veya hiç kimseye borcu yok. Kulüp Başkanı benim. Bunu ister hibe ederim, ister alırım, ister almam. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

TOPRAK: BİZ PROJE TAKIMI DEĞİLİZ

Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Kimse bizi Elazığspor’a alet etmesin. Benim kulübümü yıpratmasın. Hakikatten yıpranıyoruz biz burada. Biz proje takımı değiliz. Bunu kilidi vurup kapatamıyorum. Çünkü ben emek vermişim. Elim varmıyor. Ama şehir mutlu olacaksa idareciler, yöneticiler, Elazığspor sevdalıları, taraftarı, herkes sevinecekse, herkes mutlu olacaksa onu da yaparım. Ama yazık günah. Bu kadar emek verilmiş. Futboldur. Futbolun oynanması lazım. Futbol gençlerin, çocukların eğlenebileceği, takip edebileceği en güzel spor dalıdır. Taraftarı olan en fazla spor dalıdır. Bunun Elazığ’da oynanması lazım. Ama bugün düştüğümüz durum ortada. Taraftarın, futbol severlerin biraz daha sağ duylu bakması lazım. Aklında sorusu olanın biraz daha araştırması lazım, sorması lazım. Elazığspor’un bugün bu duruma düşmesiyle Elazığ Belediyespor’un uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Aksine en çok zararı gören biziz. Elazığspor, Elaızğspor’dur. Onu değiştiremezsiniz. 52-53 yıllık bir takımdır. Biz onun üzerinden konuşamayız dahil. Bugüne kadar da onun üzerinden hiçbir zaman konuşamayız dahil. Bugüne kadar ne ben ne de takımdaki diğer arkadaşlar. Hiç kimse konuşamaz bunu. Bizim haddimize değil ki Elazığspor’u konuşmak. Elazığspor kendi yolunda, Elazığ Belediyespor kendi yolunda. Onun sorunları kendine, bizim sorunumuz kendimize zaten yetiyor, artıyor. Ama burada verilen bir emeğe de saygı duyulması lazım” dedi.