Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor'la ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yanılmaz, Elazığspor üzerinden para alındığı söylentilerine değinerek "Ben erkek adam istiyorum gelsin desin ki, sayın başkanım filanca yerde beni zorladılar" dedi. 

 

Elazığspor’a Destek Verilsin Mi? Verilmesin Mi?

“Elazığspor bizim canımız ciğerimiz markamız. Her 15 günde bir veya haftada bir ister deplasmana giden ister 2-3 lira bilet parası alarak stadyuma giden bütün Elazığspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Ancak Elazığspor için timsah gözyaşı dökenleri de bu samimi taraftarlarımızın görmesini istiyorum. Mesela biz geçen meclisten bir karar aldık dedik ki, bir kısım benzinlikleri Verem Savaş Dispanseri üzerinden Elazığspor’a vereceğiz. Bu açık ve net bunu saklamaya gerek yok. Verem Savaş Dispanseri bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına olan derneklerden biridir. Biz meclisimizde kararımızı aldık ortak proje ve program yapacağız. O program çerçevesinde biz bu benzinliklerin yerlerini Verem Savaş Dispanserine devredeceğiz. Oda Elazığspor’la birlikte proje yapacak. Bunun için meclisten yetkiyi aldık. Mecliste protokol yapmak üzere yetkiyi bana verdi. Ben burası içinde anket yapacağım hemşerilerimize soracağım. ‘Ey hemşerilerimiz Elazığspor’un böyle bir ihtiyacı var. Bizde böyle bir karar aldık. Buyurun anket siz karar verin’ vatandaş, ‘bırak başkanım Elazığspor’dan sanane sen kendi işine bak. Biz Elazığspor’un buradan faydalanmasını istemiyoruz’ derlerse asla protokol yapmayacağım. Biz hemşerilerimizin istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

"Yolsuzluğu İfşa Eden Belediye’de Bir Adım Önde!"

Elazığspor üzerinden yolsuzluk yapılıyor iddialarını yanıtlayan Yanılmaz, “Bu konunun perde arkasında timsah gözyaşı dökenler var. Buradan yine çok açık ve net söylüyorum. İster imar değişikliği üzerinden ister başka bir şekilde, ‘Ben Elazığ’a bu kadar yardım yaptım. Ancak Elazığspor bana eksik makbuz kesti. Üstünün nereye gittiğini bilmiyorum. Burada bir yolsuzluk var’ diyen kim varsa bir tanesi çıkıp söylesin ispat etsin. Gerekirse Elazığspor’un yönetiminde olan biri olsun ben onu görevden anında alırım. Kim yolsuzluk yapmışsa gelin bunu söyleyin. Sakın korkmayın ki bundan sonra işim aksar, belediyede işlerim zora girer. Bilakis kim gelip bunu ifşa ederse ben söz veriyorum. Belediyede ki işleri çok daha rahatlayacak. Çok daha hızlı yürüyecek bu kadarda net konuşuyorum” dedi.

 

“Elazığspor’a Değer”

Akbıyık’ın Elazığspor işlerine girdiğinize üzülüyor musunuz sorusunu cevaplayan Yanılmaz, “Elazığspor’a değer. Ancak böyle gelip yüzüme gülüp arkasını dönüp acaba Elazığspor üzerinden yolsuzluk mu yapıyorlar, diyenleri önce Allah’a havale ediyorum. Akabinde de hakkımı helal etmiyorum. Ben erkek adam istiyorum gelsin desin ki, sayın başkanım filanca yerde beni zorladılar. Zorla benden bu parayı aldılar ve bana makbuz kesmediler, bu işte yolsuzluk var desin, gelsin konuşsun, net ifadelerini ortaya koysun herkes için bu geçerli” dedi.

 

“Elazığspor’a El Atmasaydık, Elazığspor Bugün Çoktan Düşmüştü”

2014 yılında Elaziz Belediyespor’u kurduklarında bazı kesimlerin “Başkanın niyeti Elaziz Belediyespor’u yükseltmek, Elazığspor’u ise küme düşürtmek” düşüncesinde olduğunu ifade eden Yanılmaz, “Sizlerde bunları duydunuz. Biz amatörden BAL ligine çıktık. Dediler ki bakın belediye başkanı bütün desteğini Elaziz Belediyespor’a veriyor, nasıl BAL ligine çıkar yoksa ifadelerini kullandılar. Eğer biz geçen yılın ortalarında Elazığspor’a el atmasaydık, Elazığspor bugün çoktan düşmüştü. -6 puanlarla, -12 puanlarla parası ödenmeyen sporcularla bu kadar borç batağının içinde yok olmuş bir şekilde FİFA ile devamlı davalar, federasyonla devamlı davalar, problemler bu şekilde bir takımı yönetmek mümkün değildi. Yapılması gerekenleri yaptık, destek olduk, sahip çıktık. Şimdi o gün Elaziz Belediyespor’u yükseltip Elazığspor’a sahip çıkmıyor onu küme düşürecek diyenler, bugün diyorlar ki Elazığspor’a sahip çıkıyor da, Elaziz Belediyespor’a niye sahip çıkmıyor. İşte timsah gözyaşı ben buna diyorum. Onu da milletimiz biliyor.”

 

Belediye Elazığspor’un Ne Kadar Borcunu Kapattı?

“Tahmin ediyorum ki mevcut yönetim asgari 30 milyon TL nakit ödemiştir ama 30 milyon tl ile mesela bir milyon tl bir yerin alacağı var. Pazarlık yapıyorsunuz, 500 bin ödüyorsunuz, diğer 500 bini de siliyorlar. Tahmin ediyorum, 60 milyon TL’lik bir Elazığspor’un hesabını devreden çıkarmışızdır ki zaten bu hafta sonu mali kongresi var. Kongrede her şey tek tek ortaya çıkacak. Şunun olması lazım bende buradan Elazığspor yönetimine sesleniyorum. Elazığspor’un gelirini giderini herkesin bilmesi lazım. Bu isim bazında değil ama diyelim ki 30 milyon gelirimiz var. Giderimiz neresi, hangi futbolcu kaç milyon Euro veya Dolar alacağı vardı da ne kadarını ödediniz ne kadarı silindi. Her şey kalem kalem açık bir şekilde açıklanmalıdır.”