İlimizin yetiştirdiği kültür ve sanat adamı merhum Bünyamin Eroğlu anısına, gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından “okul sporları il birinciliği halkoyunları yarışması” yarışması düzenlendi.

Yakup Kılıç spor salonunda düzenlenen il birinciliği yarışmasına yoğun bir ilgi gösterildi.

Halkoyunları yarışmasına milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Tolga Ağar ve Sermin Balık ile Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak parti belediye başkan adayı Şahin Şerifoğulları, Miili eğitim müdürü Feyzi Gürtürk, Kültür ve Turizm müdürü Ahmet Demirdağ, ASKF başkanı Mustafa Gür, Bünyamin Eroğlu’nun oğlu Fatih Eroğlu ile birlikte çok sayıda STK temsilcisi, okul müdürleri ve vatandaş katıldı.

DÖNER: BÜNYAMİN EROĞLU ANISINDA BURADAYIZ

Gençlik ve spor il müdürü Suphi Döner, “Tabi az öncede paylaşıldığı gibi bugün bizim için ayrı bir öneme sahip. Bizler Elazığ’ın bağrından yetişmiş bir İmam Hatipli olarka musikisini, bestesini, kültürünü, folklorünü yaşayarak, yaşatarak ve Elazığ’ın sınırlarını da aşan rahmetli büyüğümüzün, Bünyamin Eroğlu anısında buradayız. Kendilerine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Şehrin gelişmesi için birden fazla Bünyamin Eroğlu’nun ortaya çıkması ve kendisinin yazdığı bestelerin ulusal sanatçılar tarafından seslendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: ÇOK KIYMETLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜR

Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ahmet Kabaklı ismi bugün halen sadece ülkemizde değil dünyada özel bir yeri olan yazarlarımızdan biridir. Yine Servet Kabaklı, Esat Kabaklı önemli isimlerden. İşte benim İmam Hatip birinci sınıfta okuduğum dönemde son sınıfta olan Bünyamin Eroğlu abimizde bunlardan bir tanesi. Bünyamin Eroğlu hem folklorla hem şiirle hem musikiyle hem Elazığ’ın bütün kültür etkinlikleriyle kendisini kabul ettirmiş, Türkiye’de kendisine yer bulmuş, gittiği her yerde o değeriyle kıymetiyle anılmış olan çok kıymetli bir büyüğümüzdür” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: YÖRELERİN TANITIMINDA KÜLTÜR VE MUSİKİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

AK parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise, “Eski bir İmam Hatipli olarak kıymetli kardeşimiz, dostumuz anısında düzenlenen bu etkinlik dolasıyla da demin Fatiha okuduğumuz Bünyamin Eroğlu kardeşimi de buradan rahmetle yad ediyorum. Cenab-ı Allah kendisine rahmet etsin. Elazığ kültüürne, musikisine çok büyük katkıları oldu. Malumunuz olduğu üzere illerin, ülkelerin tanıtımında her ne kadar birinci planda futbol olsa da spor olsa da illerin özellikle yörelerin tanıtımında kültür ve musiki çok çok önemli. Bu bakımdan burada musiki cemiyet başkanımızda burada bu dalda gerçekten önemli hizmetleri olan kardeşlerimize de bu etkinlikte katkısı olan kardeşlerimize de hasetten teşekkürlerimi, saygılarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Sahne alan ekiplerin ardından dereceye giren okullar belirlendi ve sıralamalar şu şekilde açıklandı:

Gazi O.O birinci, Şehit Nadir İpek O.O ikinci, Esra-Zafer-Eşref Yıldırım O.O üçüncü, İstiklal O.O dördüncü ve Elazığ O.O da beşinciliği elde etti.

Birinciliği; 100. Yıl Meslek teknik Anadolu Lisesi alırken, Necip Güngör Kısaparmak Mes. Tek.Anadolu Lisesi ikinci, Öğretmen Sıdıka Avar Mes. Tek. Ana. Lisesi üçüncü ve Balakgazi Anadolu lisesi de dördüncülüğü elde etti.

Yarışmada Gençler düzenlemeli sahne dalında ise Karakoçan Meslek Teknik Anadolu lisesi ise il birinciliğini elde etti

Yarışmalar sonundan merhum Bünyamin Eroğlu’ adına oğlu Fatih Eroğlu’na plaket ve çeşitli hediyeler verildi

Ayrıca yarışmalarda dereceye giren okullara da madalyalar ve çeşitli hediyeler verildi:

Tören; okul müdürleri, eğitmen hocalar ve STK temsilcilerinin halayıyla sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL