Gaziantep’de 14 Mart’ta başlayan kadınlar basketbol 1. Ligine yükselme maçlarında 3 maç sonunda takımlar 1 günlük izin yaparken, oynanmayan son 2 maçlar Cuma ve cumartesi günü oynanacak.

Klasman grubu ve ardından play off maçları da dahil olmak üzere, final grubunda da oynadığı ilk karşılaşmayla birlikte 13 maçın 13’ünü kazanan Elazığ Basketbol kulübü, grubun favori takımı Emlak Konut Gelişim’e mağlup olarak 13 maç sonra ilk yenilgisini almıştı.

Bu maçın ardından oynadığı Burhaniye Belediyespor maçını kazanarak mağlubiyetin üzüntüsünü üzerinden atan Elazığ Basketbol kulübü, 3 maç sonunda oynadığı maçları kayıpsız geçen lider Emlak Konut Gelişim’in ardından 2. Sırada yer aldı.

Cuma günü saat 13:00’de gurupta iddiası kalmayan İzmir BŞ Belediyespor’la karşılaşacak olan temsilcimiz, cumartesi günü saat 12:00’de 3 maçta 2 mağlubiyet alarak ilk 2 iddiasından uzaklaşan Çerkezköy Belediyespor maçıyla final grubu maçlarını tamamlayacak.

Temsilcimiz Elazığ Basketbol takımı, önceki maçlarına göre daha kolay gözüken ve iddiası kalmayan İzmir BŞ Belediyespor ve Çerkezköy Belediyespor maçlarını kazandığı takdirde, Türkiye kadınlar basketbol 1. Ligine yükselmek için büyük avantaj elde edecek.

Öte yandan gruptan çıkacak ikinci Takımı belirleyecek karşılaşma, büyük ölçüde Cuma günü oynanacak Emlak Konut Gelişim - DİBA spor maçıyla belli olacak.

Lider Emlak Konut Gelişim, rakibini 9 sayı farkla mağlup ettiği takdirde Elazığ basketbol kulübü, son 2 maçını kazanmak kaydıyla 1. Lige yükselecek ikinci takım olacak.