Zonguldak’ta 22 Mayıs’ta başlayan 2022-23 Hentbol Sezonu Kadınlar 1. Lig play-off karşılaşmaları, Perşembe günü oynanan 4. ve son müsabakalarla sona erdi.

Şampiyonaya iyi başlayan ve ilk maçındaGöktürk Gençlik spor kulübünü 32-31 mağlup eden temsilcimiz Elazığ sosyal yardımlaşma ve spor kulübü, 2. Maçında Aksaray Belediyesi’ni elinden kaçırmış ve rakibiyle 32-32 berabere kalmıştı.

3. maçını Çarşamba günü Polatlı Belediyespor’la oynayan temsilcimiz, rakibine 35-26 gibi farklı bir sonuçla mağlup olunca süper lige yükselme şansını zora sokmuştu.

Gözler Elazığ, Akıllar Batman’da Olacak Gözler Elazığ, Akıllar Batman’da Olacak

Son maçını bugün süper lige yükselen Bursa B.Ş Belediyespor’la oynayan temsilcimiz, bu maç öncesinde Aksaray Belediyespor’un Kırşehir Belediyespor’u mağlup etmesiyle süper lig şansını tamamen kaybetti.

Oynadığı maçlar sonucunda play-off grubunu ilk 2 içerisinde tamamlayan Bursa B.Ş Belediyespor’la Aksaray Belediyesi, süper lige çıkan takımlar oldular…

Normal sezon sonunda iki grupta ilk dört sırayı alan sekiz takımın mücadele ettiği play-off'a, grup birincileri "+3 puan", grup ikincileri "+2 puan", grup üçüncüleri "+1 puan" ve grup dördüncüleri de "0 puan" ile play-off'a katıldılar.

Şampiyon olan Bursa B.Ş Belediyesi B grubunu ilk sırada tamamladığı için +3 puanla, süper lige yükselen Aksaray Belediyesi ise yine B grubunu 3. Sırada tamamladığı için play-off maçlarına +1 puanla başlamasına rağmen bu dezavantajını avantaja çevirerek +3 puanlı temsilcimizi geride bırakıp süper lige yükselme başarısını gösterdi.

Temsilcimiz Elazığ Sosyal yardımlaşma ve spor kulübü, +3 puan avantajıyla başladığı play-off maçlarında kaybettiği puanlarla bu avantajını da yitirmiş oldu.

Play-off'ta takımlar diğer grubun takımlarıyla dört maç oynadı ve maçlar sonunda ilk iki sırada yer alan takımlar bir üst lige çıkmış oldular.