Ligde kalma hesapları her hafta alt-üst olurken, yeniden hesaplar yapılıyor.

Ligde kalabilmesi için öncelikli olarak kendi maçlarını kazanmak isteyen Elazığspor, en yakın rakibi Kastamonuspor’un da kaybetmesi için beklerken, her iki takımın aldıkları sonuçlar aradaki 7 puanlık farkı bir türlü düşüremiyor.

Yani Elazığspor kazandığında Kastamonuspor da kazanıyor, Elazığspor kaybettiğinde Kastamonuspor da kaybediyor ve berabere kaldığında rakibi de berabere kalıyor.

Son 3 haftaya girilirken birbirinden zorlu Vanspor, Pazarspor ve Sakaryaspor’la karşılaşacak olan Kastamonuspor’un aksine Elazığspor; ligde hiçbir iddiası olmayan Mamak FK, Pendikspor ve Sivas Belediyespor maçlarını alacağına inanıyor.

Ancak aradaki 7 puanlık farkın ve ikili averajın erimesi için öncelikli olarak Elazığspor’un kazanması, Kastamonuspor’un da kaybetmesi gerekiyor.

Ya da başka bir deyişle; Elazığspor’un ligde kalması için kalan 3 maçı kesinlikle kazanmasının yanısıra,  Kastamonuspor’un kalan 3 maçında en fazla 2 puan alması gerekiyor.

Son 3 maça girilirken, 7 puanlık fark ve ikili averaj dezavantajı Elazığspor’u ligde bırakır mı, bilemiyoruz…

Bildiğimiz; halen matematksel olarak Elazığspor’un ligde kalma şansının devam ettiği ancak bir Mucize’nin de gerekli olduğudur.