Hemsball Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, Milli ve resmi bir branş olan Hemsball’ı Elazığ’da yaygınlaştırmak için Antrenörlük ve Hakemlik kurslarını açacaklarını açıkladı.

Polat yaptığı açıklamada, federasyonun ülke genelinde antrenörlük ve hakemlik kursları açarak bu sıkıntıyı giderip daha sonrada ilde çeşitli katılımlarla küçük çaplı turnuvalar yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, ‘Amacım Elazığ’da bu sporu başta milli eğitim kanalıyla beden eğitimi öğretmenlerine ek derslerinde öğrencilerine aşılamalarını sağlamak. Ayrıca federasyonumuzun Spor Bakanlığına bağlanması hususunda gerekli tüm yazışmalar ve görüşmeler yapılmış olup her an Spor Bakanlığına bağlanması söz konusudur. Bakanlığa bağlanırsak daha rahat ve daha geniş çaplı organizeler yapabiliriz’’ dedi.

Polat; Elazığ’da ilk olarak yapacağı çalışmalar arasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN, Elâzığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi GÜRTÜK ile görüşme gerçekleştireceğini ifade etti. Görüşmeler ışığında Hemsball sporunu koordineli bir çalışma ile Elazığ’da her kesime sevdirip geliştirmek arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.