Spor Toto 1. Lig’de sezonun son hafta müsabakaları, 7 Mayıs Pazartesi günü oynanacak olan Ankaragücü-Adana Demirspor karşılaşması dışında tamamlandı.

34. Hafta müsabakalarında Play-Off’a yükselen son takım da belli olurken, matematiksel olarak kümede kalma umudunu son haftaya taşıyan Samsunspor, Gaziantepspor ve Grand Medical Manisaspor’un ardından lige veda eden son takım oldu.

Geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor ve Ankaragücü’nün Süper Lig’e yükseldikleri Spor Toto 1. Lig’de, Süper Lig’e çıkacak olan son takım ise Play-Off müsabakalarının ardından belli olacak.

Buna göre, Boluspor, Ümraniyespor ve Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nün ardından Play-Off’a kalan son takım ise Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Play-Off ilk maçları 11 Mayıs, rövanş maçları ise 15 Mayıs’ta oynanacak.

Buna göre Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Ümraniyespor ile, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ise Boluspor ile Play-Off yarı finalinde karşı karşıya gelecek.

Öte yandan Spor Toto 2. Lig’den Spor Toto 1. Lig’e yükselen 2 takım belli oldu.

Rakiplerini geride bırakan Hatayspor ve Altay kulüpleri, önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Spor Toto 1. lig’e yükselecek olan son takım ise oynanacak olan Play-Off maçlarının ardından netlik kazanacak.

Spor Toto Süper Lig’de ise Kardemir Karabükspor’un ardından Spor Toto 1. Lig’e düşecek olan diğer 2 kulüp ise henüz netleşmedi.