İl Özel İdaresi’nin kırsal bölgelerdeki çocukları spor altyapısına kazandırmak amacıyla projelendirdiği “Geleceğin Sporcuları Yetişiyor” SODES Projesinde yer alan sporculara, spor malzemeleri dağıtıldı.

Toplam 90 genç sporcuya tenis, basketbol ve futbol eğitimlerinin verilerek lisanslı hale getirileceği “Geleceğin Sporcuları Yetişiyor” adlı SODES Projesi İl Özel İdaresi tarafından yürütülmeye devam ediyor.

Proje kapsamında İl Özel İdaresi Spor Kompleksinde genç sporcuların antrenmanlarını izleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, antrenman sonrasında genç sporculara proje bütçesinden temin edilen sportif malzemelerini dağıttı.

“90 ÇOCUĞUMUZA PROJE KAPSAMINDA SPORTİF EĞİTİM VERMEKTEYİZ”

Yürütülen proje hakkında bir değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu “Şehrin her yerinde olma sloganıyla çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi olarak kırsal kesimlerde ikamet eden ve spor altyapısına ulaşamayan 90 çocuğumuza proje kapsamında sportif eğitim vermekteyiz. Tenis, basketbol ve futbol eğitimleri alan bu çocuklarımız proje sonunda lisanslı birer sporcu haline gelecekleridir. “Geleceğin Sporcuları Yetişiyor” adlı SODES Projemizin temel amacı kırsal bölgelerde ikamet eden ve spor altyapısına ulaşma imkanı bulunmayan yetenekli çocuklarımızı futbol, tenis ve basketbol takımları bulunan İl Özel İdaremizin kulüplerine ve Elazığ’ın spor altyapısına kazandırmaktır dedi.