İl Özel İdare Spor Kulübü’nde olağan genel kurul tamamlandı.

Meclis toplantı salonunda saat 14:00’de yapılan genel kurulda önceki başkan Mustafa Alpay yeniden aday olmazken, kulüp başkanlığına geçen yönetimde yer alan Avukat Ahmet Doğuş Cantürk seçildi.

ASKF başkanı Mustafa Gür’ün divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, Eski başkan Mustafa Alpay’la birlikte, vali yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, il özel idare genel sekreteri Ali Şiş, genel sekreter yardımcısı Murat Okubay ve Elazığ Belediye başkan yardımcısı Nazif Bilginoğlu da yeni yönetimde yer alan isimler oldular.

İl özel idare spor kulübünde yeni yönetimde ayrıca Nil Memişoğlu, Ahmet Ballıca, Ferhat Dağ, Abdulkerim Yılmaz, Muhittin Siğergök, Ferhat Ataş, Orçun Coşkun, Cumali Demiroğlu, Vedat Demirbağ, Selin Deniz Akdeniz Kışla ve Bekir Yuşan isimleri de yer alarak 17 kişilik bir yönetim oluşturuldu.

ALPAY: YAPILMASI GEREKEN HER ŞEYİ YAPTIK

Genel kurulda eski başkan Mustafa Alpay, “Geçen sene hepinizin bildiği gibi çok sıkıntılı bir süreçte kulübün başkanlığını sayın genel sekreterimiz Ali Bey’in ve vali beyin ricaları üzerine devraldık. Çünkü sıkıntılı süreçten kastım şu; pandemi vardı, dünya ekonomik olarak çok büyük bir buhrandan geçiyordu. Yabancı sporcuların bir çoğu NBA’in geç başlaması nedeniyle çok geç takımlarına katılıyorlardı. Böyle sıkıntılı bir süreçte biz görevi devraldık ama şükürler olsun ki ben gemiyi sağ bir şekilde limana yanaştırdığımızı düşünüyorum. Geçen süreç içerisinde bugün genel sekreterimiz başkan olarak Ahmet Doğuş Cantürk ile birlikte yapılması gereken her şeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

CANTÜRK: HEP BERABER HAREKET ETMEMİZ LAZIM

İl Özel İdare Spor Kulübü başkanlığına seçilen Ahmet Doğuş Cantürk ise, “Bu sene şu anda hali hazırda bir sponsorumuz yok. Ama bu bir Süper Lig takımı. Buraya bire şekilde sponsor bulacağız. Bu takımı ayağa kaldıracağız. Şu anda Elazığspor’da yok. Ben Elazığspor2un gerçekten bir marka olduğuna, bir kıymet olduyğuna inanıyorum. Elazığspor’da yok. En azından Elazığspor’un vermiş olduğu bu arada biz takımı bir yerlere getirmek zorundayız. Buradaki hiçbirimizin kimseyle kavgası yok, hiçbirimizin bir siyasi beklentisi yok. Biz kendimizi Elazığspor2un yerine koymamışız, ikame etmemişiz. Dolayısıyla sizden ricam ben eğer bu başkanlığa devam ettiğim sürece bizim kapımız çalınabilir, çalınmadan girilebilir. Ama destek olmanız, hep beraber hareket etmemiz lazım. Bunu sizden istirham ediyorum” şeklinde konuştu.

ŞİŞ: SÜPER LİG’DE OLAN BİR TAKIM

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş ise, “Bizim sadece basketbol yüzümüz yok. Süper Lig’de olan bir takım. Doğu Anadolu’yu hatta Güneydoğu Anadolu’da belli bir temsil sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Kolay bir iş içerisinde değiliz. Çünkü sürekli döngüye ihtiyacı olan, sürekli sponsora ihtiyacı olan sürekli katkıya ihtiyacı olan bir spor kulübü şeklinde. Bizim özellikle alt yapıdan gelen bir geçmişimiz var. Burada bu işle ilgili emeği geçenlerin hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kolay bir iş değil. Şu tesislerin yapımndan bizim tercih sebebi olmamızın ana unsuru olan şu tesislerin yapımında emeği geçen, takımda emeği geçen geçmiş başkanlarımızı, genel sekreterlerimizi buradan şükranla yad etmek istiyorum. Nazif Bilginoğlu Bey, Mehmet Sabuncu Bey, Sabahattin Bey’i. Büyük emekleri oldu hepsinin” dedi.

ALPAY: ELAZIĞ İÇİN HİZMET DUVARINA DÖŞENMİŞ BİR TAŞ OLABİLMEKTİR

Öte yandan bir veda mesajı yayınlayan Mustafa Alpay, “Değerli Elazığ’lılar, Aziz hemşehrilerim; Çok sıkıntılı bir süreçte faaliyetlerinin akamete uğramaması için görevi kabul ederek çalışmalara başladığım Kulüp Başkanlığı görevini bugün yapılan Genel Kurul toplantımızda çok değerli bir Elazığ’lıya, kıymetli dostum Av. Ahmet Doğuş Cantürk’e devretmiş bulunuyorum. Vazifemi hakkıyla yapmanın vermiş olduğu iç huzur ile birlikte, Elazığ’ımıza Avrupa Kupalarında çeyrek final sevinci ve heyecanı yaşatmış olmanın gururu içerisindeyim. Her zaman söylediğim gibi; Bizim gayemiz bir makamda baş olmak değil, Elazığ için hizmet duvarına döşenmiş bir taş olabilmektir. Bu süreçte emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza ve süper lig’de ki iki yılımızda da maddi manevi yanımızda olan Birevim ailesine teşekkür ederim. Haklarınızı helal ediniz Allah’a ısmarladık” ifadelerine yer verdi.