Türk futbolunun önemli isimlerinden gurbetçi futbolcu Mehmet Boztepe’den Elazığ’a mesaj var.

Ailesiyle birlikte Almanya’da yaşayan 16 Ocak 1988 Elazığ doğumlu Mehmet Boztepe, futbol hayatının son dönemlerini Elazığspor’da geçirmek istediğini belirterek, bordo beyazlı Elazığspor formasını giymeden futbolu bırakmak istemediğini söyledi.

Almanya’nın ve Dünya futbolunun devlerinden M’gladbach’ın altyapısında yetişen Mehmet Boztepe,  sırasıyla Borissia Dortmurd takımında forma giydikten sonra Eskişehirspor takımında görev yaptı.

Türkiye’de bazı zorluklar yaşayan Mehmet Boztepe, Eskişehirspor macerasından önce Elazığspor’a da gelmiş ancak o dönemki teknik heyet tarafından beğenilmemişti.

Play-Off Tarihleri Açıklandı Play-Off Tarihleri Açıklandı

Eskişehirspor’un ardından yenide Almanya’ya geri dönen Mehmet Boztepe Futbol kulüp Emmen, Wuppertal, Velbert 02 takımlarında forma giydikten sonra yeniden Türkiye macerasına atılarak 1. Lig ekiplerinden Adanaspor formasını giydi.

Buradaki başarılı performansıyla yine 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor forması giyen Mehmet Boztepe, akabinde Balıkesirspor takımına transfer olarak burada da üst düzey performans sergiledi.

Balıkseirspor’un ardından aldığı sayısız transfer teklifleri sonrasında o dönemin 1. Lige yükselen ekiplerinden Menemenspor’a transfer olan Elazığlı futbolcu Mehmet Boztepe, sırasıyla Sakaryaspor ve Uşakspor takımlarında da forma giydikten sonra yeniden Almanya’ya dönerek burada Düsseldorf takımında futbol hayatına devam etti.

Devre arasında 3. Lig ekiplerinden Muşspor’dan gelen cazip teklife evet diyen Mehmet Boztepe, küme düşme hattındaki Muşspor’da da başarılı performans sergileyerek, takımının ligde kalmasında önemli pay sahibi oldu.

Elazığspor forması giyememenin yüreğinde bir burukluk olduğunu belirten tecrübeli sol kanat oyuncusu Mehmet Boztepe, futbola bordo beyazlı kulüpte devam etmek istediğini ifade etti.

Giymek istediği 23 numaralı Elazığspor formasıyla yaşanılacak şampiyonluklara katkı sunmak istediğini belirten 34 yaşındaki Mehmet Boztepe, şimdi kendisine yapılacak transfer teklifine “evet” diyerek bir an önce yeni sezonda Elazığspor formasını giymek için sabırsızlıkla bekliyor.

Öte yandan Mehmet Boztepe’nin Almanya’da yaşayan babası Ramazan Boztepe’de oğlunun Elazığspor forması giymesinden gurur duyacağını, doğup büyüdüğü topraklara ve o toprakların takımı olan Elazığspor takımına bir nebze olsun vefa borcunu ödemek istediğini belirterek, oğlu Mehmet Boztepe’nin bordo beyazlı formayı giymesinden gurur duyacağını sözlerine ekledi.