Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde Büyükler Kategorisinde Milli Atlet Murat Orak Türkiye 3.sü oldu.

18 Mayıs 2019 tarihinde Romanya’da yapılacak olan Balkan Şampiyonasında hemşehrimiz Milli Atlet Orak yapılacak olan şampiyonaya katılma hakkı kazandı.

KOÇ: BİZE DÜŞEN GÖREV DESTEKLEMEK

Milli Atlet’in Antrenörü Aslan Koç, “Gediz’de yapılan dağ koşusunda Türkiye üçüncüsü oldu. 18 Mayıs’ta Romanya’da yapılacak Balkan Şampiyonası’nda Milli Takım adına iştirak edecek. Murat aramıza güzel bir şekilde geri döndü. Hedefleri var. Hedeflerinden bir tanesi de olimpiyatlarda maraton koşmak. Bunu da destekleyeceğiz. Murat’ı gerçekten desteklememiz lazım. Desteklediğimiz süre içerisinde gerçekten çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Böyle bir sporcu kolay kolay gelmez. Bu sporcumuzu korumamız lazım, desteklememiz lazım. Avrupa ikinciliği, dünya üçüncülüğü var. Murat’ın maratonda çok iyi koşacağına, ileride çok iyi koşacağına inanıyorum. Branşa yatkın bir vücudu var. Ben çok iyi koşacağına ve çok iyi dereceler alacağına, ülkemiz adına çok iyi dereceler alacağına inanıyorum. Bunu başaracağına da inanıyorum. Sadece bize düşen görev desteklemek” ifadelerini kullandı.

ORAK: KENDİ İLİM VE ÜLKEM ADINA YARIŞMAK İSTİYORUM

Milli Atlet Murat Orak ise, “1 Mayıs’ta Kütahya Gediz İlçesi’nde milli takım seçmesi oldu. Zor bir yarıştı. Ondan önce 2 aylık bir süre içerisinde hazırlık dönemin geçti. Orada Türkiye üçüncüsü olarak yer aldım. Hem ilimi hem ülkemi temsil ederek 18 Mayıs’ta Romanya’da yapılacak Balkan Şampiyonası’nda inşallah şampiyonluk elde edeceğim. Hedefim orası. En önemli hedeflerimden biri olan Tokyo olimpiyatlarında Tokyo Olimpiyatlarında maraton branşını koşmak. Daha önce çok milli takıma girdim. Avrupa üçüncülüğü, dünya üçüncülüğü, balkan şampiyonu oldum, daha sayısız Türkiye şampiyonu oldum. Bana destek verilirse ilimiz ülkemi en iyi şekilde olimpiyatlarda temsil edeceğim. Bana destek verilmesini istiyorum. Böyle bir başarı elde etmek kolay değil. Bana destek verilirse kendime inanıyorum. Olimpiyatları kendi ilim ve ülkem adına yarışmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Medya Grubumuz olarak hemşehrimiz Milli Atlet Murat Orak’ı ve Antrenörü Aslan Koç’u tebrik ediyoruz.

HABER: SITKI TAŞEL