Elazığspor – Eskişehirspor maçının ardından Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş Kanal Fırat Canlı yayınında Kanal Fırat Spor Müdürü Mustafa Gür’ün sorularını cevapladı. Transfer gündemi ve transfer tahtası ile ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sedat Karataş, yeni bir yapılanmanın ilk mesajını verdi.

“GÖRÜNTÜLERİ GÖNDERİP İNCELETİYORUZ AMA SONUÇ DEĞİŞMİYOR”

Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, “Hakemlerle ilgili hakikatten çok olumsuz söylemlerde bulunmadık ama bugün futboldan ziyade maçın önüne geçen bir hakem faciası vardı. Bütün taktiratlarını gerekir sarı kartlarla rakip takıma vermesi kartlı pozisyonlarda dahil kart vermeyen bir hakem vardı. Hakem yönetimi maçın önüne geçti birazda. Mehmet Yiğit’e gösterdiği 1. Ve 2. Sarı kart bizi gerçekten zora soktu. Önümüzdeki hafta Ankaragücü maçı var. Ama futbolcuları tebrik etmek lazım. 10 kişi kalmalarına rağmen savaştılar. Eskişehirspor’a karşı güzel bir mücadele örneği verdiler. Tebrik ediyoruz hayırlı olsun inşallah. Ben bir defa şunu söyleyeyim. Her maçtan sonra biz gördüğümüz hataları federasyona bildiriyoruz fakat yayıncı kuruluşun görüntü vermemesi bir bağlamda bizim elimizi bağlıyor buna rağmen federasyonda ikili ilişkilerimiz iyi bu konuda görüntüleri gönderip inceletiyoruz ama sonuç değişmiyor. Maç sonucu değişmiyor burada değişen tek sonuç hakeme belli bir süre maç yönettirmiyorlar. Hakem maçını iyi yönetse biz yenilsek dahil tebrik gönderiyoruz” diye konuştu.

“HİÇ HESAPTA OLMAYAN TAHTAYA GELEN BORÇLAR VAR”

Transfer Tahtası Hakkında bilgiler veren Kulüp Başkanı Sedat Karataş, “Transferde Çarşamba günü son gün. Biz yönetim kurulundaki birkaç arkadaşımızla beraber hakikatten her gün transfer tahtasını açmak için büyük çaba sarf ediyoruz ama malum tahta emekle, çabayla açılmıyor. Para ile açılıyor şu an bir kısım eksiğimiz var nakit olarak yaklaşık 1.5 milyon civarında bir eksiğimiz var. Yönetim olarak da birkaç arkadaşımızla bizler bir kısım kaynakları oluşturduk. Ama lazım olan sadece tahta için para değil. Gelen oyuncu peşinatıyla geliyor. Farklı FIFA ödemelerimiz var. Tahtaya engel değil ama yinede FIFA’ya ödemelerimiz var. Hiç hesapta olmayan tahtaya gelen borçlar var. Tahtaya yeni bir borç düştü. 3-4 yıl önce Murat isimli bir oyuncumuz alacağını alamamış ötelenmiş ve sisteme yeni düştü. Artık öyle bir durumdayız ki 2,3,5 yıl önceden dava sonuçlanıyor ve hiç hesaba katmadığınız yeni bir borç gelebiliyor” diye söyledi.

“ELAZIĞSPOR TRANSFER YASAĞIYLA BAŞ BAŞA KALIR”

Başkan Sedat Karataş, “Bu hafta sonucunda oynanacak bazı maçlar var onlarla ilgili görüşmeler yapıyoruz. 2 Maç var onun da sonucunu beklememiz lazım. Human Tarık’la ilgili taraftarımızın yoğun bir merakı var onu da ben açıklayayım. Human Tarık kulübüyle karşılıklı fesih yapmadan geldi. Bu konuda Irak’ta bir takım girişimlerde de bulunuyoruz. Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Şuay Alpay’a bir takım bilgiler verdik. Onun devreye girmesini talep ettik. Oda ilgileneceğini söyledi. Bulunduğu takımın kulüp başkanı hava Kuvvetleri Komutanı Irak’ta ilginç bir durum. Normalde futbolcu antrenmanlara çıkmıyor alamayacağını alamıyor ama yine de kulübünün fesih yazısını vermesi lazım. Aksi taktirde Elazığspor transfer yasağıyla baş başa kalır. O yüzden hem kulübün tazminatı açısından hem de transfer yasağı almamak için Human Tarık’ın anlaşarak gelmesi lazım. Biz Human Tarık’la protokol imzaladık. Eğer o kulüpten ayrıldığı taktir de başka bir kulübe gidemez. Yine bir stoper arayışındayız. İnşallah Pazartesi ya da Salı günü netleşir Tarık olayı biraz zora girdi ama bizlik bir durum değil onun bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“SEZONUN SONUNDA YENİDEN YAPILANDIRMA YAPILACAK”

Sedat Karataş, “Bizim yapabileceğimiz en fazla transfer sayısı en fazla 5 kişi çünkü kulübümüzün maddi durumuna göre hareket etmek zorundayız. En az 4-5 takım kamp arasında 7-8 milyonluk transferler yaptılar.  Biz biraz daha mütevazi hareket etmeye çalışıyoruz. Çünkü Elazığspor’un maddi durumu ortada. Bu ligin en ucuz takımı Elazığspor bu şekilde mücadele vermeye çalışıyoruz. Öncelikle mali başarı, uçarlı kaçarlı transferleri getirip burada parasını ödemeden gönderip tazminat şeklinde kulübü zarara uğratmak istemiyoruz. Biz kiralık veya varlık durumuna bakmıyoruz bu biraz da bütçeyle alakalı ama bu sezonun sonunda yeniden yapılandırma yapılacak. Mayıs ayında bükülüp borçlarından ayrılmış ayaklarının üstünde duran bir kulüp olursa Elazığspor ’da çok şeyler değişecek. Bütçemize uygun olduğu için kiralık geliyor. Ara transfer döneminde de iyi futbolcuyu ucuz paraya almak mümkün değil bulamıyorsunuz” şeklinde konuştu.