Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programının konuğu oldu.

Elazığ’ın sağlık alt yapısıyla ilgili soruları cevaplandıran Doç. Dr. Tosun, şehirde ikinci basamak bir hastane olmamasına ve bunun oluşturduğu sorunlara dikkat çekti.

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

Aile sağlığı merkezlerinin birinci basamak sağlık kuruluşları arasında olduğu, Fırat Üniversitesi Hastanesi ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin ise üçüncü basamak sağlık kuruluşları arasında olduğunu belirten Doç. Dr. Tosun, bu hastanelerin artık şehirdeki yükü kaldırmadığını söyledi.

Vlcsnap 2024 06 04 14H45M56S032

Elazığ’ın bölge için bir sağlık merkezi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tosun, “Fırat Üniversitesi Hastanesi ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde doluluk oranları çok yüksek. Bu hastaneler artık hasta kaldıramayacak duruma geldi. Mutlaka Elazığ’a bu iki hastanenin yükünü hafifletecek ikinci basamak yani eski SSK hastanesi gibi bir hastanenin yapılması lazım. 300 yataklı yapılacak ikinci basamak bir hastane şehirdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da artıracaktır. Diğer hastanelerdeki yoğunluğu da azaltacaktır” dedi.

Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun, Elazığ’a ikinci basamak bir hastane ihtiyacını Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’a da ilettiklerini söyledi.

Vlcsnap 2024 06 04 14H45M47S700

Editör: Batuhan Baskal