İstanbul Yenikapı’da 7 Ekim tarihine kadar devam edecek olan “Elazığ Günleri” bugün başladı.

“Elazığ Günleri”’ne katılan Elazığlı firma yetkilileri tanıtım günleri fuarında Elazığlı olmayan firmalarında yer aldığını ifade ederek bu duruma üzüldüklerini söylediler. İşte Elazığlı firma yetkililerinin yaptığı açıklamalar.

İŞLEK: ADAM BAŞKA FİRMANIN MALINI GETİRMİŞ BURAYA

Gürbüzler Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı İşlek, “Doğalı ayırmamız lazım. İsim söylemek istemiyorum; burada doğal olmayan şeylerde var. Bu da beni acıtıyor. Benim orciğim doğal, üzümle yapılmış. Emeğini çekmişi ama başka şekilde yapılan çeşitler orcik değil. Biz burada kendi yerimizi kötülüyoruz aslında. Adam başka firmanın malını getirmiş buraya. Makinayla yapılmış, doğal olmayan şeyler ve doğal diyor. Ama bizim doğalımız o değil. Biz doğalımızı bozduk. Bizim bu doğalımızı yerine getirmemiz lazım. Şimdi orcik dediğin zaman, üzümle yapılan; ‘üzümün suyunu sıkarsın, öküzgözü üzümünün suyunu sıkarsın, beyaz üzümü ayrı yaparsın, siyah üzümü ayrı yaparsın’. Orada güzel bir reha ortaya çıkar. Ama o rehayı bulamıyoruz. Vatandaşta onu yediği zaman çok güzelmiş diyor. Veya şekerliyi yediği zamanda diyor ki; sizinki tatsız. Çünkü niye? Şekerli yemiş, doğalını yememiş. Doğalını yemediği zaman da, doğalını verdiğin zamanda kendisine acayip geliyor. Çünkü doğalını yememiş ki. O doğalını görmediğinden dolayı biraz da gariplik çekiyor. Ama biz onu inşallah diyorum ve onun üzerine de düşüyorum. Elazığ’ı biz burada bir yerlere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞAVAK PEYNİRİ ÜRÜNLERİ SATICISI: KARADENİZ EKMEĞİNİN DE BİZİM STANTTA İŞİ YOK AMA NE YAZIK Kİ VAR

Şavak Peyniri Ürünleri Satıcısı, “Osmanlı ekmeği, Karadeniz ekmeği, Karadeniz ekmeğinin de bizim stantta işi yok ama ne yazık ki var. Valilik personeline sorduğumuz zaman yok dediler. Fakat gelen insanlar belli. Umduğumuzu bulamadık, sakin, pek bir yoğunluk yok” şeklinde konuştu.

COŞKUN: ELAZIĞLI OLMAYAN ESNAFIN BURADA OLUŞU HAKİKATTEN BİZLERİ DE ÜZÜYOR

Doğukent Pide Fırını İşletmecisi Muhammet Coşkun, “Elazığlı olmak ayrıcalık ama ne yazık ki birkaç tane Elazığlı olmayan esnafın burada oluşu hakikatten bizleri de üzüyor. Biz istiyoruz ki burada Elazığlı firmalar gelsin. Biz bütün malzemelerimizi Elazığ’dan getirdik. Ununa, şekerine kadar biz her şeyi Elazığ’dan getirdik. Hakikatten güzel bir yer. Dün geldik, bu durumu yaşadık. Ben yetkililere de bildirdim. Biz Elazığlıyız. Boş kalsın ama farklı bir vatandaş gelip aramıza girmesin. İstemiyoruz. Ben bu konuda çok rahatsız oldum. Olmaması lazımdı ama olmuş. İnşallah bundan sonraki etkinliklerde bu tür sıkıntılarla karşılaşmayız” dedi.