Düğün günü giyeceğiniz gelinliği seçmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız tarzınız size ipucu verebilir. Minimalist, romantik, iddialı, bohem gibi tarzlardan hangisinin sizi yansıttığına karar vererek buna uygun modelleri araştırmaya koyulabilirsiniz. Düğün.com üzerinde tarzınıza uygun yüzlerce modeli bir arada bulabilirsiniz.

Tarzınıza karar verdiniz. Peki hangi tarza hangi gelinlikler uygun olur biliyor musunuz? Hemen detaylara geçelim ve tarzınızı yansıtacak gelin görünümüne kavuşmanız için fikir verecek ipuçlarını sıralayalım, kararı siz verin!

Elazığ’da ‘Sarı Benekli Semender’ Görüldü Elazığ’da ‘Sarı Benekli Semender’ Görüldü

Bohem tarzda bir gelin adayıysanız, size önereceğimiz gelinliklerin son yıllarda oldukça popüler olduğunu, yani trendleri yakalayan bir görünüme sahip olacağınızı belirterek başlayalım. Bohem tarzınız varsa sizin için şıklığınız kadar rahatlığınız da önemlidir. Bu nedenle doğallığın ön planda olduğu, rahat kesim tasarımlar size uygun seçenekler arasında.

Çabasız güzelliğin vücut bulmuş hali olan bohem gelinliklerden giyebilirsiniz. Bu modeller arasında düz kesim, fazla kabarık olmayan, hareket kolaylığı sağlayan, genellikle salaş tasarımlı modelleri sıralayabiliriz. Son yıllarda sıklıkla görmeye başladığımız iki parça tasarımlar da bohem gelinlere çok yakışıyor! Bohem gelinlikleri modelleri kır, kumsal, çiftlik gibi samimi düğün mekanlarında evlenecek gelinlere çok yakıştırdığımızı da belirtmeden geçmeyelim.

Bohem gelinlikler denince hippi tarzı modellere de değinmemek olmaz. 70’li yılların ruhunu yansıtan bu salaş ve şık tasarımlarla hem nostaljinin hem de rahatlığın tadını çıkarabilirsiniz. Gypsy temalı gelinlikler de bohem düğünlerin vazgeçilmezidir. İki parça, fırfır ve volan gibi hareketli detaylara sahip modelleri bu tarza hitap eden tasarımlar arasında sayabiliriz.

Eğer minimalist bir tarzınız varsa ve düğün gününüzde zarafetinizi konuşturmak istiyorsanız sade gelinlikler tam size göre! Sade gelinlik dediğimizde iki tür model aklınıza gelebilir: Biri kabarık olmayan ya da az kabarık modeller, diğeri ise işlemelerin minimum düzeyde kullanıldığı tasarımlar…

Düğün trendlerinde son yıllarda hakim olan sadeleşme akımının, gelinliklere de yansıdığını bu nedenle sade gelinliklerin en trend modeller arasında olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Vücut tipinize göre işlemesiz ya da az kabarık sade gelinlikler arasından seçim yapabilirsiniz. Aksesuar kullanımını da minimumda tutmayı unutmayın.

Sade gelinlikler arasından seçim yaparken düğün mevsiminizi de göz önünde bulundurmanızda fayda var. İlkbahar ve yaz aylarında açık havada yapılacak bir düğünde tül, şifon gibi uçuş uçuş kumaşların kullanıldığı sade gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Eğer restoran, kulüp gibi daha elegant mekanlarda evlenecekseniz, gelinliğinizin kumaşı da daha ağır olmalı. Saten, ipek, mikado gibi kumaşlardan düz, yarım balık veya A etek kesimine sahip sade gelinlikleri bu mekanlarda giyebilirsiniz.

Eğer tarzınız bunlardan biri değilse ve siz nostaljik tasarımlardan hoşlanıyorsanız size hitap eden gelinlikler vintage modeller olabilir. 1920'ler 60'lar, 80'ler gibi geçmişte belirli bir dönemin ruhunu yansıtan gelinlikleri vintage modeller arasında gösterebiliriz. Üstelik her tarz düğün mekanına uyum sağlayacak vintage tarzda bir gelinlik bulabilmenin mümkün olduğunu da bilmelisiniz. Örneğin; 1920'lerin gelinlikleri, dönemin ışıltılı ambiyansını yansıtan, "flapper girl" ruhu taşıyan taş, pul, tüy gibi hareketli işlemelerle süslenmiş tasarımlardır. Dönemin ruhunu tam anlamıyla yansıtmak için sıkı ense topuzu ve ışıltılı aksesuarları da unutmayalım!

Eğer 60'ların zarif ve bebeksi kadın kıyafetleri sizin tarzınıza hitap ediyorsa, robadan, babydoll gibi elbiseleri düşünebilirsiniz. Bu tasarımların saten, ipek ve mikado gibi kumaşların kullanıldığı seçeneklerinin de 60'lar ruhunu yansıtmak için uygun modeller olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Üstelik bu dönem gelinliklerinin, en trend modeller arasında yer bulduğunu da ekleyelim.

Siz, "Gelinlik dediğin ihtişamlı olur" diyen gelinlerdenseniz, birçok seçeneğiniz olduğunu da ekleyelim. Kabarık etekler, hareketli, ışıltılı detaylar, güçlü pelerinlerle tarzınızı yansıtabilirsiniz. Otel, tarihi mekan gibi görkemli düğün mekanlarıyla uyum sağlaması için bu ihtişamlı gelinlikleri tercih edebilirsiniz.

Özellikle prenses kesim gelinlikler gibi kabarık etekli gelinlikler gösterişli tasarımların başında geliyor. Tabii, seçenekleriniz yalnızca prenses kesim modellerle sınırlı değil. A kesim ve kaburga gelinlikler de hacimli etek tasarımıyla ihtişamlı gelinlikler arasında önemli bir yere sahip. Hem farklı hem ihtişamlı bir gelinlik arıyorsanız, son yılların trend tasarımlarından, kabarık katlardan oluşan katlı etekli gelinlikleri de seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

Klasik modeller size göre değilse, siz farklı tarzınıza ortaya koymak istiyorsanız, sizin için de birçok şık seçenek olduğunu bilmelisiniz. Gotik gelinlikler size önereceğimiz modeller arasında. Üstelik gotik gelinliklerde hayal gücünün de sınırı yok. Hem farklı hem iddialı hem de feminen bir görünüm yaratan gotik gelinliklerde kadife, ince dantel, ipek, tül, şifon gibi kumaşlar karşımıza çıkıyor. Bu tasarımları süslü kolyeler, çivili ayakkabılar, renkli kemerler gibi aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz. Özellikle sonbahar ve kış aylarında yapılacak düğünlerde gotik tarzın koyu renklerinin ideal bir görünüm yaratacağını da ekleyelim.

Düğün günü için hayalinizdeki görünüme sahip olmanızı sağlayacak, tarzınızı yansıtacak modeli bulabilmeniz için ipuçlarına değindik. Siz de bu detaylardan yararlanarak tarzınıza uygun gelinliği bulabilirsiniz. Farklı zevklere hitap eden on binden fazla gelinliği burada bulabilirsiniz. Bu modelleri size uygun özelliklere göre filtreleyebilir, detaylı olarak inceleyebilirsiniz. İlginizi çeken modeller için firmalarla iletişime geçebileceğinizi, firmalardan detaylı bilgi ve randevu alabileceğinizi de unutmayın!