En güncel yenilik olan emoji slider çıkartması (emoji kaydırıcısı) ise çıktığından beri oldukça dikkat çekmeyi başardı. Popülerliği her geçen gün artan Instagram, yeni şeylerin çok çabuk tüketildiği bu günlerde, sürekli kendisini yenileyerek gündemde kalmayı başarabiliyor. Instagram, bakalım ilerleyen günlerde ne gibi yeniliklerle karşımıza çıkacak.

Instagram, hikaye özelliğine sahip olduğundan beri bu özelliği sürekli geliştirmektedir. En son anket özelliğini hikayenizde kullanabiliyordunuz. Takipçilerinize bir soru sorup, örneğin ‘Pizza seviyor musunuz?’ tarzında, bu soruya da ‘Evet’ ve ‘Hayır’ gibi 2 tane cevap koyup bir anket oluşturabiliyordunuz. Yani sorduğunuz soruların cevapları sadece 2 cevapla sınırlı kalıyordu. Yeni yapılan güncelleme ile cevaplar daha esnetilebilir hale geldi. Örneğin, ‘X dizisini beğendiniz mi?’ diye sorup konuyla ilgili bir emoji seçtiğinizde takipçileriniz seçtiğiniz emoji slider’ı istedikleri kadar sağa veya sola kaydırarak daha kişisel cevaplar verme hakkına sahip olabiliyorlar. Emoji slider özelliğini kullanması ise oldukça kolay. Daha önceden yaptığınız hikaye paylaşımları gibi bir video veya bir fotoğraf çekerek çıkartmalardan bu özelliği seçmeniz yeterli olacaktır.

İstediğiniz emojiyi kullanarak ifade şansı

Kütüphanenizde bulunan dilediğiniz emojiyi seçebilirsiniz. Örneğin takipçilerinize yönelttiğiniz ‘Künefe seviyor musunuz?’ sorusuna uygun olarak kalp emojisi seçebilirsiniz. Bu seçim tamamen size kalmış. Görüldüğü üzere bu güncelleme ile kullanıcılar daha özgür bir konuma getirilmiş. Bu anket cevaplarına, eski anket cevaplarında olduğu gibi hikaye açıkken ekranı yukarı doğru sürükleyerek ulaşabilirsiniz. Google Play Store veya App Store kullanarak Instagram sürüm 44.0 ile bu özelliği hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak hatırlatmamız gereken bir nokta var, bu özellik tüm Instagram kullanıcılarına yavaş yavaş ulaşacak. Yani kendinizde bu özelliği hemen göremezseniz birazcık daha sabretmeniz gerekebilir.

Instagram gündemdeki yerini korumaya devam ediyor

Hikaye özelliğini 2017 yılında kullanıma açan Instagram, etkileşimi sürekli artırarak kullanıcılarına daha aktif ve daha eğlenceli bir platform sunmaya devam ediyor. Sunduğu her yeni özellikle de gündeme oturmayı başarabiliyor.