Netflix'e Akıllı İndirme Özelliği Geldi

Netflix’in çevrimdışı izleme özelliğine akıllı indirme güncellemesi geldi.

Netflix'e Akıllı İndirme Özelliği Geldi

Dünyanın en büyük film, dizi ve belgesel izleme platformu olan Netflix’te, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, internet bağlantınız olmadan da dizileri, filmleri ve belgeselleri izlemenizi sağlayan indirme özelliği artık daha akıllı hale geldi.

Yapımları mobil cihazlarınıza indirerek ister evle iş arasında gidip gelirken ister seyahatte ya da internetin çekmediği veya sorunlu yerlerde Netflix izleyebilmenizi sağlayan bu özelliğin gördüğü rağbet nedeniyle Netflix, bu uygulamanın teknolojisini geliştirdi.

Akıllı indirme özelliği nasıl çalışacak?

Artık indirdiğiniz bir bölümü izlemeyi bitirdikten sonra ‘akıllı indirme’ o bölümü silecek ve ardından otomatik olarak sıradaki bölümü indirecek. Akıllı indirme sadece wi-fi bağlantısı ile gerçekleşecek.

Yani bundan böyle ihtiyacınız olmayan dosyaları tek tek silmenize gerek yok. İzlediğini dizinin bir sonraki bölümüne geçiş yapmak daha kolay. Sizin sadece bir bölüm indirmeniz yeterli, akabinde diğer bölüm mobil cihazınızda hazır olacak.

Netflix Ürün İnovasyon Yöneticisi Cameron Carson “2016 yılında kullanıma sunulan indirme özelliği çok sevildiğini gördük. Mobil deneyimi üyelerimiz için daha kolay ve daha eğlenceli kılmak amacıyla sürekli çalışıyoruz. Bugün de ‘akıllı indirme’ özelliğinin tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Hem ‘akıllı indirme’ hem mobil özel video, sevdiğiniz yapımları her yere beraberinizde götürmenizi mümkün kılıyor” dedi.

Netflix’in üyelerine eğlence deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol olanağı sunma hedefi doğrultusunda kullanıcılar ‘akıllı indirme’ özelliğini ne zaman kullanmak istediklerini seçebilirler.

‘Akıllı indirme’, halihazırda indirilen bölümden daha fazla alan kullanmadığı gibi, sadece Wi-Fi mevcut olduğunda çalıştığından mobil veri kullanmıyor. Özellik şu anda Android cihazlarda aktif olarak kullanılabilir durumda. Güncellemenin kısa süre içinde iOS uygulaması için de yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137