Twitter, gizlilik konusunda diğer sosyal medya uygulamalarından daha farklı bir politika izlemektedir ve kullanıcıların kendini güvende hissedebileceği bir ortam yaratmaya çalışmaktadır. Yine de Twitter bile verilerinizin %100 güvende olduğu bir yer değildir. Mikro blog sitesinin son hatası, bu durumu açık bir şekilde gösterdi.

Twitter, gerçekleştirdiği açıklama ile reklam işlemleri sırasında güvenilir olarak tanımladığı fakat ismini açıklamadığı bir ortağına ‘yanlışlıkla’ kullanıcıların konum verilerini de gönderdiğini duyurdu. Twitter’ın açıklamasına göre bu konum verileri, normal işlemlerin bir parçası olarak depolanmak yerine silindi.

Söz konusu hatadan yalnızca iOS kullanıcıları etkilendi. Uygulamada birden fazla hesap açmış olsanız ve yalnızca birinde yüksek konum doğruluğuna izin vermiş olsanız dahi tüm hesaplardaki konum verileri Twitter partnerine gönderilmiş olabilir. Twitter’a göre yanlışlıkla ortağına aktarılan veriler yalnızca şehir ismi ve posta kodundan ibaret.

Twitter ayrıca gönderilen verilerde kullanıcı adı gibi bilgilerin bulunmadığını belirtiyor. Yani Twitter’ın ortağı, hangi şehirde olduğunuzu biliyor ancak kim olduğunuzu bilmiyor. Twitter’ın açıklamalarına göre yanlışlıkla sızdırılan bu veriler şirketin ortağı tarafından silindi. Bu verilerin gerçekten silinip silinmediğine inanmak size kalmış durumda.