Dünyanın en popüler mikro blog sitesi Twitter, kullanıcıların karşılaştıkları gönderiler hakkında fikirlerini ve duygularını daha açık bir şekilde ifade edebilmesi için ‘Yorumla birlikte Retweetle’ özelliğine fotoğraf, video ve GIF ekleme özelliği getirdi. Yeni özellik hem masaüstü hem de mobil uygulamalarda kullanıma sunulmuş durumda. Eğer yeni özelliği görmüyorsanız uygulamanızı ve tarayıcınızı güncel tuttuğunuzdan emin olun.

Yorumla birlikte Retweetle özelliğini kullanırken medya dosyası eklemek için yeni bir tweet oluştururken kullandığınız araçları direkt olarak kullanabilirsiniz. İlk olarak paylaşmak istediğiniz tweetin altında bulunan ‘retweet’ butonuna dokunun. Ardından ‘Yorumla birlikte Retweetle’ seçeneğine dokunun. Açılan pencerede altta bulunan medya araçlarını kullanın ve istediğiniz medyayı retweetinize ekleyin.

Retweetlere medya ekleme özelliği, duygu ve düşüncelerin daha iyi ifade edilmesi açısından takdir edilen bir özellik olsa da özelliğin tasarımı pek de beğenilmiş değil. Bir retweete medya eklediğinizde orijinal tweet, küçük bir pencere içinde yer alıyor. Eklediğiniz medya ise tam boy olarak sergileniyor. Bu nedenle tweeti görenler orijinal tweetin küçük bir kısmını görerek tamamen sizin paylaştığınız medyaya odaklanmış oluyor.