Harput Cup ulusal tenis şampiyonasına katılmak üzere Elazığ’a gelen Tenis federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, medya grubumuzu da ziyaret etti.

Ziyarette genel yayın yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile spor koordinatörümüz Coşkun Kamaç tarafından karşılanan başkan Durmuş’a Gençlik ve spor il müdürü Abdulsamet Eren de eşli etti.

DURMUŞ: ELAZIĞ BİR SPOR ŞEHRİ

Başkan Durmuş, “Elazığ bir spor şehri. Birçok sporcuyu ulusal ve uluslararası anlamda çok başarılı sporcular yetiştirmiş bir şehrimiz. Tenis Federasyonu olarak da özellikle tenisin tabana yayılması noktasında yapmış olduğumuz bir tanelerden bir tanesidir. Harput Cup ismi de esasında her gittiğimiz yerde ismimizi öne çıkarabilecek, tarihi dokusunu öne çıkarabilecek, 4 bin yıl öncesinde böylesine medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bu günlere kadar gelmiş birçok kültürü taşıyarak gelmiş bir şehrimiz var. O şehrin değerli kültürel yapısını herkes her sporcu görsün, hem sporunu yaparken, ülkesinin güzelliklerini bilsin, öğrensin ki biz her yaptığımız turnuvada giden her sporcumuzun gittiğinde o şehrin elçisi olarak gitmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Teniste çok iyi bir altyapıları olduğunu belirten başkan Durmuş, 14 yaş grubunda Avrupa 2. Olduklarını, bu altyapıyla da gelecekte dünya ikinciliğini elde edebileceklerini söyledi.

Tenisin çocukların kişisel gelişimine büyük katkısı olduğunu kaydeden Tenis federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, ayrıca karar verme, dürüst olma olgularının da bu sporla üst seviyelere çıktığını ifade etti.

Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, medya grubumuzu ziyareti esnasında günün anısına spor koordinatörümüz Coşkun Kamaç’a üzerinde Harput Cup yazılı tişört armağan etti.

EREN: BİZ BU TARZ ŞAMPİYONALARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Ben hakikatten Başkanımın da ifade ettiği gibi ülkemizde spor ve gençlik spor yatırımları çok ivme kaydetti. Bu pastadan Elazığ gerçekten payını çok büyük bir ölçüde aldı. Bu tesisler yapılırken de bunların içini doldurmak gerekir, bu tarz şampiyonalarla da taçlandırmak gerekir diye düşünüyorum. Başkanım bize bu konuda öncülük etti, buraya Türkiye şampiyonasını verdi. Adına da Harput Cup diyelim dedi. Bu eşsiz medeniyetin yıllar önce nasıl ki bütün medeniyetleri bir araya toplamışsa bugün de 81 ilden birçok sporcuyu yeniden topladı. Bu açıdan anlamlı. Hem ilimizin tanıtımına, ekonomisine ve spor organizasyonları anlamında da güzel bir turnuva devam ediyor. Biz bu tarz şampiyonaları yapmaya devam edeceğiz. Başta bakanımıza, bakanlığımıza, sayın valimize, federasyon başkanımıza, belediye başkanımıza, milletvekillerimize, il başkanımıza ve değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok değerli bir organizasyon oluyor. Ben emeği geçen herkese bir skez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Harput Cup gelecek yıl uluslararası bir organizasyona dönüşecek, yabancı sporcularımız da burada yarışacaklar” şeklinde konuştu.

Elazığ'da Üniversite Öğrencileri ABD'deki Filistin Eylemlerine Destek Verdi Elazığ'da Üniversite Öğrencileri ABD'deki Filistin Eylemlerine Destek Verdi