Kanal Fırat televizyonu Son Baskı programına canlı olarak bağlanan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Merkez İlçe 6. Kongresine katılmak için Elazığ’a gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyaretini değerlendirdi.

“Elazığ Başbakanımızı en iyi şekilde ağırlayacaktır. İnşallah Başbakanımızı Elazığ’a yakışır ve yaraşır bir şekilde kendisini ağırlayacağız. Tabi biz hazırlıklara haber geldiği günden beri başladık. En iyi şekilde nasıl ağırlarız. Nasıl bir program ön görülebilir, hem güvenlik tedbirleri açısından hem de etkili verimli geçmesi açısından Başbakanımızın buraya gelmesi önemli bir fırsat, inşallah bunu iyi değerlendireceğiz. Başbakanımızı hem en iyi şekilde ağırlayacağız. Hem de şehrimizle ilgili bilgileri, projeleri şehrin vizyonunu, bakış açısını, hedeflerini, stratejilerini ve beklentilerini aktarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“Valilikte Sürpriz Diyebileceğim Mini Zirve Gerçekleşecek”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Elazığ programı hakkında bilgi veren Vali Kaldırım, “Başbakanımız saat 11 gibi gelip öncelikle Fırat Üniversitesinin akademik açılışını yapacak. Sonra akabinde Ak Parti Merkez İlçe kongresine katılacak. Sonra bizim çok önemsediğimiz önem verdiğimiz hem şehrin iş adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle ve şehrin bütün değerleriyle bir araya gelip adeta şehrin bir fotoğrafını çekip hem Başbakanımızın bizlere aktaracağı vereceği müjdeler hem de bizim kendilerine sunacağımız vizyon projeleri dinlemiş olacak. Bunun akabinde de bir valilik ziyareti olacak ve orada da bir sürpriz diyebileceğim mini zirve gerçekleşmiş olacak” ifadelerini kullanarak Başbakanı Elazığ’a yakışır şekilde ağırlayacaklarının altını çizdi.

Başbakan İçin Dosyalar Hazırlandı

Başbakanın Elazığ programının belli olmasıyla birlikte şehrin bütün kesimleriyle istişare içinde olduklarını belirten Vali Kaldırım, “Elazığ’a geldiğimizde zaten söylemiştik şehri ortak akılla, vizyonla, STK’larla, özel sektörle, iş adamlarıyla, medyasıyla yöneteceğiz demiştik. Bugünde yoğun bir istişare trafiği yaptım. Ticaret Odası, borsamız, esnaf sanatkarlar odamız hem de diğer STK’larımızla ve platformlarımızla görüştüm. Dün zaten OSB’de yoğun katılımlı istişareler gerçekleştirildi. Dolayısıyla bütün şehrin isteklerini aldık ve Başbakanımıza ileceğiz” dedi.