"Benim vasiyetim, eğer ölürsem biliniz. Bir lösemili kız çocuğunun bütün masraflarını karşılayın hayatı boyunca..." vasiyetiyle veda etti Astsubay Çavuş Yusuf Ataş… 

Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş 21 yaşındaydı. Elazığ'ın Kovancılar ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Astsubay Çavuş, Irak'ta Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucunda ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehadet şerbetini yudumlamıştı.

2 Ekim tarihinde baba ocağı Kovancılar İlçesi’nde yüzlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan şehidimiz Ataş, bıraktığı vasiyeti tüm Türkiye'de geniş yankı bulmuştu.

Birçok sanatçı ve hayırsever LÖSEV'e bağışta bulundu. LÖSEV sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, bir kız çocuğunun tüm masraflarının karşılanacağını duyurmuştu.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da, şehidimizin vasiyetini yerine getirmek amacıyla harekete geçti ve 6 yaşındaki Elif’in bütün ihtiyaçlarını karşılayacağını duyurdu.

Vali Dr. Toraman, bütün ihtiyaçlarının valilik tarafından karşılanacak olan lösemi tedavisi gören 6 yaşındaki Elif´in ailesiyle şehit Yusuf Ataş´ın ailesinin bir araya getirdi.

Konuyla ilgili Elazığ Valiliği sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, "Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde Şehit düşen Kahraman Hemşehrimiz Piyade Astsubay Çavuş Yusuf ATAŞ´ın vasiyeti yerine getirildi. Valimiz Ömer Toraman, şehidimizin ailesi ve ilimizde lösemi tedavisi gören Elif´in ailesi ile bir araya geldi.

Şehidimizin vasiyeti doğrultusunda 6 yaşındaki lösemi hastası Elif kızımızın ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu vesile ile Şehitlerimize Allah´tan rahmet, hastalarımıza şifa diliyoruz" ifadelerine yer verildi” denildi.

VİDEO: